De ce a murit, de fapt, sportiva Andreea Rabciuc. Legiștii au făcut publice primele concluzii ale autopsiei

Andreea Rabciuc, sportiva româncă, se află în centrul unei anchete complexe, în urma descoperirii unor oseminte într-o cabană părăsită din Castelplanio, provincia Ancona.

Andreea Rabciuc ar fi murit acum aproximativ 22 de luni / foto: arhiva personala
Andreea Rabciuc ar fi murit acum aproximativ 22 de luni / foto: arhiva personala

Fostul ei iubit, Simone Gresti, era anterior considerat suspect în cadrul investigației, însă noile elemente găsite lângă resturile umane au deschis perspective noi asupra evenimentelor.

Andreea Rabciuc, identificată după ce secheletul ei a fost găsit într-o fermă dărăpănată

Anchetatorii italieni au identificat recent oseminte într-o fermă dărăpănată, acestea fiind supuse testelor ADN și analizelor medicale.

Conform raportului legiștilor, efectuat după analiza rămășițelor osoase descoperite în data de 20 ianuarie, nu au fost identificate semne de traumatisme violente sau fracturi, conform informațiilor furnizate de Sky News TG24.

Medicul legist Adriano Tagliabracci conduce investigația pentru a confirma cu certitudine dacă scheletul descoperit aparține Andreei Rabciuc, dispărută la 12 martie 2022 după o cină cu un cuplu de prieteni, eveniment care a culminat cu o ceartă cu Simone Gresti, fostul ei iubit. Acesta este acum subiect de cercetare pentru crimă, răpire și trafic de droguri.

Andreea ar fi murit în urmă cu aproximativ 2 ani

În ceea ce privește momentul decesului, primele rezultate ale analizelor indică o perioadă de aproximativ 22 de luni în urmă, apropiată de data dispariției tinerei.

Concluzia examinării medicale legale indică faptul că tânăra nu a decedat din cauza unei boli, însă, momentan, dificultatea obținerii de dovezi în ceea ce privește o posibilă supradoză este evidențiată.

Parchetul din Ancona nu exclude ipoteza unui gest voluntar, având în vedere descoperirea unei frânghii în jurul unei bârne și a unui bilet de mână deteriorat de trecerea timpului.

Acesta urmează să fie analizat de către un specialist pentru a determina dacă scrisul aparține tinerei. În apropierea rămășițelor osoase au fost găsite și hainele purtate de Andreea în seara dispariției, alături de un act de identitate.

Cum a dispărut Andreea Rabciuc 

În dimineața zilei de 12 martie 2022, Andreea Rabciuc, o fostă campioană națională la tir sportiv și membră a echipei naționale a României, a dispărut în Jesi, Ancona, după o ceartă cu partenerul ei de viață, Simone Gresti.

Incidentul a avut loc în urma unei petreceri desfășurate într-o cabană dintr-o zonă rurală, unde participaseră și câțiva prieteni. Gresti a recunoscut în fața anchetatorilor că a avut o dispută cu Andreea, afirmând că aceasta a decis să plece la plimbare la ora 7:00 dimineața.

Deși a susținut că nu are nicio legătură cu dispariția ei și că era prima oară când Andreea pleca fără să anunțe pe nimeni, anchetatorii au fost alertați de un mesaj pe care tânăra i l-a trimis tatălui ei în noaptea dispariției, la ora 4:20.

Mesajul conținea informația: „Am avut probleme”. Tatăl ei a descoperit mesajul dimineața, constatând că fiica lui dispăruse deja. Andreea, fostă campioană națională la tir sportiv, făcea parte din lotul României de seniori și era legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind considerată una dintre cele mai valoroase sportive ale țării cu câțiva ani în urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net