De ce prințul William nu poartă verighetă. Nu este singurul din Familia Regală britanică ce a renunțat la acest accesoriu

#Casa Regală a Marii Britanii

Prințul William a decis să renunțe la verighetă încă de la nunta sa cu Kate Middleton din 2011, o alegere care i-a surprins pe mulți. În timp ce verigheta lui Kate este o piesă prețioasă din aur galez, William a optat să nu poarte deloc inel, iar această decizie se menține până în prezent. Purtătorii de cuvânt ai familiei regale au confirmat chiar înainte de nunta celor doi că „va exista un singur inel, conform dorinței cuplului”.

Prințul William și Kate Middleton.
Prințul William și Kate Middleton.

De ce nu poartă William verigheta

Decizia lui William de a nu purta verighetă pare să fie, în esență, o preferință personală. „Nu-i plac bijuteriile”, a explicat o sursă pentru publicația britanică Mirror. Aceasta a adăugat că William nu a purtat niciodată bijuterii, așa că decizia de a nu purta un inel de căsătorie a fost una firească pentru el, fiind un semn al preferințelor sale, mai degrabă decât al vreunei atitudini față de tradiție.

De altfel, William nu este singurul din Familia Regală britanică ce a renunțat la acest accesoriu. Bunicul său, Prințul Philip, nu a purtat nici el verighetă pe parcursul celor 73 de ani de căsătorie cu Regina Elisabeta a II-a. Totuși, tatăl lui William, Regele Charles, poartă verighetă, la fel ca și fratele său, Prințul Harry, care și-a ales un inel din platină la nunta cu Meghan Markle.

„Nu a fost niciodată o tradiție ca bărbații regali să facă același lucru”  

Tradiția purtării verighetelor în familia regală britanică variază în funcție de generații și preferințe. Comentatoarea regală Eloise Parker a explicat într-un interviu pentru Marie Claire: „Este tradițional ca femeile regale să poarte atât inel de logodnă, cât și verighetă, însă nu a fost niciodată o tradiție ca bărbații regali să facă același lucru”.

În plus, Parker a adăugat că verigheta are o importanță simbolică, dar pentru William, statutul său este suficient de cunoscut încât să nu necesite o dovadă suplimentară. „Când ai o nuntă urmărită de milioane de oameni, toată lumea știe deja că ești căsătorit”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
armata romana foto mapn jpg
carte pixabay jpg
moneda noua1 jpg
dodo munteanu instagram jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image png
halloween colaj pixabay jpg
turisti venetia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net