Decizie surprinzătoare! AstraZeneca retrage vaccinul său anti-COVID-19

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a luat o decizie surprinzătoare de retragere a vaccinului său anti-COVID-19, Vaxzevria, la nivel global, invocând existența unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”. Această decizie a fost anunțată de Reuters și preluată de News.ro, subliniind o schimbare semnificativă în strategia de producție și distribuție a companiei.

Vaccin AstraZeneca. Foto: arhiva.
Vaccin AstraZeneca. Foto: arhiva.

Solicitarea de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie

Pe lângă retragerea la nivel global, AstraZeneca a decis să retragă și autorizațiile de introducere pe piața din Europa pentru acest ser. Reprezentanții companiei au comunicat că „între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19”, ceea ce a condus la disponibilitatea unui număr excedentar de vaccinuri actualizate. 

Conform The Telegraph, prima publicație care a relatat această situație, solicitarea de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie și a intrat în vigoare marți, 7 mai. AstraZeneca a remarcat o scădere a cererii pentru vaccinul său anti-COVID-19, iar acesta nu mai este fabricat sau furnizat de companie.

De-a lungul timpului, AstraZeneca a fost confruntată cu preocupări legate de siguranța vaccinului său anti-COVID-19, inclusiv posibile efecte secundare grave precum sindromul de tromboză cu trombocitopenie. Această afecțiune poate provoca cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite în anumite cazuri.

AstraZeneca lucrează la mai multe medicamente împotriva obezității

În prezent, AstraZeneca își îndreaptă atenția către alte domenii de cercetare și dezvoltare, inclusiv vaccinuri împotriva altor boli infecțioase, cum ar fi virusul sincițial respirator, și medicamente împotriva obezității. Această schimbare strategică reflectă dinamica complexă a industriei farmaceutice și evoluțiile din domeniul sănătății publice.

Retragerea Vaxzevria marchează o etapă importantă în răspunsul global la pandemia de COVID-19 și va avea repercusiuni asupra strategiilor de vaccinare și abordării terapeutice în întreaga lume. Se așteaptă ca alte companii farmaceutice să continue să joace un rol crucial în gestionarea și prevenirea bolii COVID-19, adaptându-și produsele și strategiile în funcție de cerințele actuale și viitoare ale pieței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net