Discurs șocant despre atacul asupra Israelului. Hassan Nasrallah, prima ieșire publică de la începutul războiului

Ultima actualizare:

Hassan Nasrallah, secretarul general al grupării teroriste Hezbollah, a declarat, vineri, 3 noiembrie, că operațiunea Hamas din Israel din 7 octombrie a provocat o „zguduire seismică" și că va avea „repercusiuni profunde" pentru regiune.

Război Israel-Hamas, ziua 28 Foto: Profimedia
Război Israel-Hamas, ziua 28 Foto: Profimedia

Declarații oficiale ale liderului Hezbollah

Liderul Hezbollah și-a început discursul prin a-i lăuda pe militanții grupării sale și ai celorlalte grupuri care luptă împotriva Israelului, numindu-i „martiri”.

Hassan Nasrallah, secretarul General al Hezbollah, a ținut un discurs în Liban, făcând primele sale declarații publice de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, pe 7 octombrie, scrie Observatornews.ro. Nasrallah a vorbit de la o locație necunoscută, discursul fiind transmis către o mare mulțime de susținători adunați în suburbiile sudice ale Beirutului. Liderul Hezbollah nu a mai vorbit în public în persoană din 2006, atunci când a izbucnit un război de o lună între Liban și Israel. 

Care a fost anunțul liderului Hezbollah Foto: Profimedia
Care a fost anunțul liderului Hezbollah Foto: Profimedia

Această operațiune glorioasă și seismică a provocat un cutremur în ceea ce privește securitatea, domeniul militar, politica, diplomația. Va avea repercusiuni strategice profunde", a declarat Hassan Nasrallah. Acesta a insistat că Israelul nu va obține nimic „prin uciderea civililor", precizând că actualul război este „o bătălie decisivă" din care Hamas trebuie să iasă învingător.

„Bombardarea Fâșiei Gaza a dezvăluit "impotența și prostia" Israelului"

Hassan Nasrallah a pus responsabilitatea războiului din Orientul Mijlociu pe Statele Unite pe care le-a acuzat și de crimele majore ale secolului trecut sau prezent. Nasrallah a spus că bombardarea Fâșiei Gaza a dezvăluit "impotența și prostia" Israelului și a făcut ținte din moschei și biserici în timp ce lumea a stat deoparte și a permis acest lucru. El a sugerat, de asemenea, că Armata Israelului nu a reușit să obțină nicio victorie militară, în ciuda operațiunilor sale de o lună în Gaza.

Au crescut temerile declanșării unui război mai larg

Hezbollah este un aliat al Hamas, ambele sprijinite de Iran și angajate în a distruge Israelul. După atacul surprizător declanşat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie și după bombardarea şi invadarea Fâşiei Gaza de către Israel, au crescut temerile în Orientul Mijlociu că Hezbollah va deschide un al doilea front la granița de nord a Israelului, declanșând un război mai larg.

Israelul și Hezbollah s-au atacat şi bombardat reciproc cu rachet

În ultimele săptămâni, Israelul și Hezbollah s-au atacat şi bombardat reciproc cu rachete de-a lungul graniței Liban-Israel. Cu toate astea, ambele părți şi-au calibrat acțiunile pentru a evita declanșarea unui conflict mai larg. Hassan Nasrallah se adresează des susţinătorilor săi prin discursuri live care sunt urmărite în întreaga regiune. Dar nu a mai vorbit în public înainte de 7 octombrie. A alimentat astfel așteptările că va face azi un anunț semnificativ.

Hassan Nasrallah este liderul Hezbollahului de aproape 30 de ani

Hassan Nasrallah s-a născut în 1960, într-o familie muncitorească de musulmani șiiți, care locuia într-o suburbie săracă din estul orașului Beirud, potrivit informațiilor apărute în presa internațională, de-a lungul timpului. Nasrallah și-a asumat conducerea Hezbollah în 1992, iar sub conducerea lui, gruparea Hezbollah și-a asumat multe funcții de stat în sudul Libanului, care au sporit popularitatea grupării și, implicit, a lui Nasrallah.

Nu mai este un secret pentru nimeni că Hezbollah are legături strânse cu Hamas, care controlează Gaza, și cu Jihadul Islamic, o altă facțiune palestiniană susținută de Iran. Hezbollah a declarat că este în „contact direct cu conducerea rezistenței palestiniene”, pe 7 octombrie, ziua în care militanții Hamas au efectuat un atac fără precedent din Gaza în Israel, ucigând 1.300 de oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net