DJ din Filipine, împușcat mortal în timp ce transmitea în direct. „Atacul s-a petrecut în propria casă”

Sâmbătă, 4 noiembrie, Juan Jumalon, un cunoscut prezentator de radio din Filipine, cunoscut drept DJ Johnny Walker, a fost împușcat mortal în cap în timp ce realiza o emisiune în direct, în studioul său de acasă. După incident, agresorul s-a făcut nevăzut.

 DJ Johnny Walker a fost împușcat mortal în direct / Foto: Captură video
DJ Johnny Walker a fost împușcat mortal în direct / Foto: Captură video

A fost ucis în propria casă, în timp ce transmitea în direct

Sâmbătă, 4 noiembrie, Juan Jumalon, un prezentator de radio din Filipine, cunoscut drept DJ Johnny Walker, transmitea live pe Facebook în jurul orei locale 5:30, când un individ a intrat în cabina de înregistrare și l-a împușcat mortal în cap, apoi s-a făcut nevăzut.

Suspectul ar fi cerut permisiunea de a intra în cabina de radio în care se afla Juan Jumalon pentru a anunța „ceva important în emisiune”, conform presei locale, citând surse din poliție.

Soția prezentatorului de radio l-a dus imediat la spital, însă, din păcate, medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul. Potrivit autorităților, care dețin camerelor de supraveghere din zonă, DJ-ul nu ar fi fost amenințat de cineva anterior incidentului, relatează publicația BBC.

Alți jurnalişti au fost ucişi de când Marcos Jr este președinte

Președintele Marcos Jr a condamnat uciderea jurnalistului de radio „în cei mai fermi termeni”. Totodată, de când acesta a preluat mandatul în iunie 2022, patru jurnaliști au fost uciși. „Atacul este cu atât mai condamnabil cu cât s-a petrecut în propria casă a lui Jumalon, care a servit și ca post de radio”, susțin cei de la Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine.

Președintele a postat pe X (Twitter) că a instruit autoritățile să efectueze „o anchetă amănunțită pentru a-i aduce rapid pe făptuitori în fața justiției". Conform Freedom House din SUA, Filipine este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti.

Emisiunile lui Juan Jumalon, cunoscut drept DJ Johnny Walker, sunt de obicei difuzate pe pagina de Facebook 94.7 Gold Mega Calamba FM, care are aproximativ 2.400 de urmăritori. Postul său de radio era în propria casă a prezentatrului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net