Elon Musk va deveni primul trilionar al planetei

Elon Musk va deveni primul trilionar din lume până în 2027, potrivit unui nou raport al unui grup care urmăreşte bogăţia la nivel mondial, relatează publicația britanică The Guardian. Informa Connect Academy susține că averea CEO-ului Tesla, care deține și compania privată de rachete SpaceX şi platforma de social media X (fostă Twitter), a crescut cu o rată medie anuală de 110%..

Elon Musk, îmbrăcat la costumși făcând cu mâna pe covorul roșu
Elon Musk e din ce în ce mai bogat (Foto: GettyImages)

Elon Musk este în prezent cel mai bogat om de pe planetă

Musk este în prezent cel mai bogat om din lume, cu o avere de 251 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. De asemenea, Gautam Adani din India, fondatorul Adani Group, va deveni al doilea care va obţine statutul de trilionar.

Acest lucru s-ar întâmpla în 2028, dacă rata de creştere anuală a averii acestuia rămâne la 123%. Jensen Huang, directorul general al companiei de tehnologie Nvidia, şi mogulul indonezian Prajogo Pangestu, ar putea deveni și ei trilionari în anul 2028.

Mark Zuckerberg, trilionar în 2030

Bernard Arnault, șeful LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și al treilea cel mai bogat om din lume, cu aproximativ 200 de miliarde de dolari, ar putea ajunge la 1 trilion de dolari în 2030 – în același an cu Mark Zuckerberg, CEO al Meta.

Cu toate acestea, după cum a remarcat CNBC, întrebarea cine ar putea fi primul trilionar al globului a fascinat publicul încă de când lumea și-a încoronat primul miliardar în 1916. Acesta a fost americanul John D Rockefeller, fondatorul și la acea vreme cel mai mare acționar al Standard Oil. 

În pofida acestei fascinații, mulți academicieni văd acumularea unei bogății imense ca pe o boală socială. Un raport a calculat că cei mai bogați oameni din lume, care reprezintă 1% din umanitate, sunt responsabili pentru mai multe emisii de carbon – un factor principal al crizei climatice – decât cei mai săraci 66%. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
azuga statiune jpg
proteine scaled jpg
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net