Fața nevăzută a pandemiei. Moderna dă în judecată Pfizer!

La aproape un an și jumătate de la debutul campaniilor de imunizare împotriva Covid 19, giganții industriei farma, Moderna și Pfizer/ BioNTech și-au dat întânire la tribunal.

Cei mai titrați producători ai vaccinului anti-Covid vor ajunge în tribunal
Cei mai titrați producători ai vaccinului anti-Covid vor ajunge în tribunal

Astfel, cele mai titrate companii din lista producătorilor de vaccinuri anti-Covid se vor judeca, după ce Moderna a acuzat Pfizer/ BioNTech de încălcarea brevetelor, în cazul vaccinurilor amintite.

Moderna dă vina pe Pfizer/BioNTech

Moderna susţine că Pfizer/BioNTech au copiat tehnologia de tip ARN mesager pe care Moderna a dezvoltat-o înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, scrie News.ro

Procesul, în care sunt solicitate daune financiare nespecificate, a fost intentat în Statele Unite şi Germania. Pfizer a precizat că nu a primit încă documentele legale şi nu poate oferi declaraţii în acest moment.

Citește și: Vaccinurile împotriva COVID, adaptate tulpinii Omicron, gata de livrare

Moderna a specificat într-un comunicat că Pfizer/BioNTech au copiat două tipuri de proprietate intelectuală. Unul a implicat o structură de ARN mesager pe care Moderna susţine că oamenii săi de ştiinţă au început să o dezvolte în 2010 şi au fost primii care au validat-o în studiile pe oameni în 2015.

A doua presupusă încălcare implică codificarea proteinei spike la exteriorul virusului.

Vaccinurile adaptate Omicron, disponibile din toamnă

Depunem aceste acţiuni în instanţă pentru a proteja platforma tehnologică inovatoare ARN mesager al cărei pionier am fost, în crearea căreia am investit miliarde de dolari şi pe care am brevetat-o în deceniul premergător pandemiei de Covid-19”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat.

Ambele companii au anunțat, în această vară, că din toamnă vor începe distribuirea unei noi doze de vaccin anti-Covid19, adaptată tulpinii Omicron.

Moderna, chiar, a specificat faptul că noul lor vaccin va fi bivalent, fiind adaptat atât tulpinii originale a Sars-Cov2, cât și pentru Omicron.

Citește și: Premieră mondială! Noul vaccin bivalent anti-Covid, eficient împotriva noilor variante ale virusului

Dozele adaptate noii tulpini a coronavirusului responsabil de pandemia apărută, din 2020, vor fi disponibile din luna octombrie a anului 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
FotoJet (1) jpg
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
theo rose
primar longeviv jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
biserica din pustietate de departe jpg
animal 1867472 1920 jpg
dumitru hermeneanu romanii au talent jpg
image
image
image
image
image
image
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (1) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
primar longeviv jpg
biserica din pustietate de departe jpg