Vaccinurile împotriva COVID, adaptate tulpinii Omicron, gata de livrare

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Compania BioNTech a anunțat că a dezvoltat două vaccinuri care previn apariția COVID, ca urmare a infectării cu tulpina Omicron a virusului Sars Cov 2.

Din octombrie 2022, vor fi disponibile vaccinuri adaptate tulpinii Omicron
Din octombrie 2022, vor fi disponibile vaccinuri adaptate tulpinii Omicron

Astfel, imunizarea împotriva virusului care a declanșat cea mai puternică pandemie, din ultimul secol, va fi mai eficientă, livrarea noilor vaccinuri actualizate urmând să înceapă în toamna anului 2022, din luna octombrie, conform Adevărul.

Cererea de doze noi este în scădere

Cererea pentru vaccinul împotriva Covid-19, din care au fost livrate la nivel global 3,6 miliarde de doze, scade, deoarece majoritatea oamenilor din lumea occidentală au primit deja trei sau patru doze.

În aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare, a transmis BioNTech, ambele vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.

Citește și: Centaurus, cea mai nouă formă de SARS CoV2, știe să fenteze vaccinurile

Veniturile şi profitul net ale BioNTech au scăzut în trimestrul doi cu aproximativ 40%, faţă de anul precedent, la 3,2 miliarde de euro şi, respectiv, 1,672 de miliarde de euro.

Compania şi-a reconfirmat estimările privind veniturile din vaccinuri pentru 2022 de 13 până la 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde, anul trecut.

Partenerul Pfizer a estimat, la sfârşitul lunii trecute, că va obţine 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19.

Aproape 10.000 e cazuri noi, în România, în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății a actualizat datele privind evoluția infectărilor cu Sars Cov 2, în România, marți, 9 august. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.864 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.175 mai multe față de ziua anterioară.

Dintre acestea, 1.996 dintre cazurile noi, din ultimele 24 de ore, sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. În România, de la debutul pandemiei, până astăzi, 66.236 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 43 decese, 20 bărbați și 23 femei, dintre care 2 decese raportate anterior intervalului de referință.

Citește și: Valul 6 de Coronavirus lovește mai devreme România! Ce măsuri se vor lua în spitale

Dintre cele 43 decese, 11 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 18 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

 Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 11 erau vaccinați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net