Vaccinurile împotriva COVID, adaptate tulpinii Omicron, gata de livrare

#Coronavirus

Compania BioNTech a anunțat că a dezvoltat două vaccinuri care previn apariția COVID, ca urmare a infectării cu tulpina Omicron a virusului Sars Cov 2.

vaccin covid jpeg
Din octombrie 2022, vor fi disponibile vaccinuri adaptate tulpinii Omicron

Astfel, imunizarea împotriva virusului care a declanșat cea mai puternică pandemie, din ultimul secol, va fi mai eficientă, livrarea noilor vaccinuri actualizate urmând să înceapă în toamna anului 2022, din luna octombrie, conform Adevărul.

Cererea de doze noi este în scădere

Cererea pentru vaccinul împotriva Covid-19, din care au fost livrate la nivel global 3,6 miliarde de doze, scade, deoarece majoritatea oamenilor din lumea occidentală au primit deja trei sau patru doze.

În aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare, a transmis BioNTech, ambele vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.

Citește și: Centaurus, cea mai nouă formă de SARS CoV2, știe să fenteze vaccinurile

Veniturile şi profitul net ale BioNTech au scăzut în trimestrul doi cu aproximativ 40%, faţă de anul precedent, la 3,2 miliarde de euro şi, respectiv, 1,672 de miliarde de euro.

Compania şi-a reconfirmat estimările privind veniturile din vaccinuri pentru 2022 de 13 până la 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde, anul trecut.

Partenerul Pfizer a estimat, la sfârşitul lunii trecute, că va obţine 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19.

Aproape 10.000 e cazuri noi, în România, în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății a actualizat datele privind evoluția infectărilor cu Sars Cov 2, în România, marți, 9 august. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.864 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.175 mai multe față de ziua anterioară.

Dintre acestea, 1.996 dintre cazurile noi, din ultimele 24 de ore, sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. În România, de la debutul pandemiei, până astăzi, 66.236 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 43 decese, 20 bărbați și 23 femei, dintre care 2 decese raportate anterior intervalului de referință.

Citește și: Valul 6 de Coronavirus lovește mai devreme România! Ce măsuri se vor lua în spitale

Dintre cele 43 decese, 11 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 18 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

 Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 11 erau vaccinați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Ucraineană dintr un sat eliberat dezvăluie întrebarea pe care o pun mereu soldații rușii în satele pe care le invadează jpg
Nikol Paşinian
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)