Futurologul Ciprian St─ânescu: ┬źFinalul conflictului din Ucraina nu este departe┬╗

Futurologul crede c─â riscul unui conflict mondial a fost eliminat ┼či c─â Ucraina a c├ó┼čtigat deja ÔÇťr─âzboiul adev─âruluiÔÇŁ.

razboi rusia ucraina ziua 21 16 martie (3) jpg

O ┼čtiin┼ú─â mai pu┼úin cunoscut─â ├«n Rom├ónia! Futurologia, care se ocup─â cu studiul ┼či explorarea viitorului, beneficiaz─â, ├«n Occident, de institute special create.

┬źFolosim statistica ┼či matematica┬╗

Printre pu┼úinii exper┼úi rom├óni ├«n aceast─â ┼čtiin┼ú─â se num─âr─â Ciprian St─ânescu. ÔÇ×Fac parte dintr-o categorie de futurologi axat─â pe analize de probabilit─â┼úi ┼či analiz─â a efectelor. Folosim instrumente de statistic─â ┼či matematic─â, dar ┼či grupuri de exper┼úi din domenii diferiteÔÇŁ, explic─â St─ânescu pentru Adevarul.ro.

image
Ciprian Stănescu, expert român în descifrarea viitorului

Futurologii acord─â aten┼úie r─âzboiului din Ucraina, ├«ncerc├ónd s─â anticipeze c├ónd ┼či ├«n ce fel se vor ├«ncheia confrunt─ârile. Ciprian St─ânescu are un masterat ├«n ┼×tiin┼úe Politice, ceea ce ├«l ajut─â ├«ntr-o astfel de analiz─â. ├Än opinia sa, exist─â mai multe scenarii de viitor, dar cel mai plauzibil ar fi acela ├«n care ÔÇťne ├«ndrept─âm spre finalul r─âzboiului.

├Äntr-o mare m─âsur─â, Ucraina a c├ó┼čtigat deja - dac─â nu r─âzboiul armelor, cu siguran┼ú─â pe cel al adev─ârului. Aceast─â ┼úar─â tocmai a intrat ├«n mentalul colectiv al tuturor ca lupt─âtoare pentru libertate. Probabil, spre finalul lunii aprilie, dup─â mai multe runde de negociere, fiecare parte va ob┼úine mai pu┼úin dec├ót ar fi vrut. Rusia ar putea avea mici victorii legate de regiunile separatiste, iar Ucraina ar putea sc─âpa de presiunea militar─â, chiar dac─â ar pierde din teritoriile saleÔÇŁ, consider─â St─ânescu.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áFost consilier al lui Zelenski: ┬źDac─â va continua, r─âzboiul se va extinde dincolo de Ucraina┬╗

┬źCorup┼úie ┼čipreg─âtire slab─â┬╗

Ipoteza de a avea al Treilea R─âzboi Mondial nu mai e de luat ├«n calcul: ÔÇ×Cred c─â a existat acest risc la ├«nceputul conflictului din Ucraina. Marea ma┼čin─â de r─âzboi rus─â nu e ceea ce se prefigura. Corup┼úie, preg─âtire slab─â, erori grave de calcul - aceasta nu este o armat─â care s─â poat─â lupta ├«ntr-un r─âzboi mondial ┼či s─â aib─â ┼čanse de c├ó┼čtig. Federa┼úia Rus─â va putea ├«ns─â ├«ntotdeauna s─â foloseasc─â armele nucleare drept arsenal de negociereÔÇŁ. ┬á

image
Armata lui Vladimir Putin a suferit pierderi grele. Foto: Profimedia

La finalul r─âzboiului, am putea avea o cu totul alt─â fa┼ú─â a continentului. ÔÇ×Cred c─â asist─âm la rena┼čterea unui mare popor european ┼či la recunoa┼čterea Europei pentru puterea ┼či tenacitatea ucrainenilor. Ad─âug─âm o agend─â de transformare a economiei ├«ntr-una verde, digital─â. Lumea va ar─âta altfel post-Ucraina, fiindc─â e una dintre primele ocazii ├«n care Occidentul a ac┼úionat la unison. Rezultatul ar putea fi o coordonare pe mai multe tipuri de politici socio-economiceÔÇŁ, mai spune el.

Pesimism ├«n ceea ce prive┼čte Rom├ónia

C├ónd vine vorba despre viitorul Rom├óniei, futurologul arat─â cu degetul incapacitatea politicienilor ┼či a partidelor.

image
Ucrainenii nu se dau bătuţi în faţa agresorilor. Foto: Profimedia

ÔÇ×Sunt mai degrab─â pesimist privind ┼úara noastr─â, ce pare prins─â ├«n jocuri politice care nu ajut─â la o viziune comun─â pentru viitor. Transform─ârile pe care mediul privat ┼či civic le aduc societ─â┼úii sunt cele ├«n care am ├«ncredere. Cred c─â anul electoral 2024 va fi determinant pentru urm─âtorii 10-15 aniÔÇŁ - este concluzia lui Ciprian St─ânescu.

Citi╚Ťi continuarea pe www.adevarul.ro

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
image png
cub laura cosoi png
Oana si Mioara Roman jpg
untold jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg