FOTO. Cea mai frumoasă fotografie de Crăciun a fost făcută la Torino și a primit un premiu de la NASA

Fotografia astronomică realizată la Torino de un fotograf italian a adunat aprecieri din întreaga lume. O triplă aliniere extrem de rară și foarte greu de surprins i-a uimit pe cei de la NASA. Ei au primit fotografia și după ce au studiat-o bine au decis să o premieze. au fost foarte impresionați de fotografie și au decis să o premieze. „O astfel de triplă aliniere uimitoare”. Fotograful se numește Valerio Minato și este absolvent de silvicultură, scrie Corriere della Sera.

image

„Cel mai frumos cadou”

Echipa agenției americane a ales fotografia trimisă de Minato ca fiind cea mai bună imagine astronomică a zilei. În imaginea fotografului piemontez, realizată pe 15 decembrie, Superga, un deal de aproximativ 600 de metri înălțime din apropiere de Torino, este încoronată de profilul Monviso, un munte din Alpii Cotici, evidențiat , la rândul său, de semilună.

image

Fotograful Valerio Minato, născut la Biella în 1981, absolvent de silvicultură, este un fotograf autodidact fascinat de alinieri uimitoare, precum cea din fotografia apreciată de NASA.

„Cel mai frumos cadou, o bucurie imensă”, a scris Valerio Minato pe pagina sa de Facebook.

NASA: „Suntem înconjurați de minuni”

Pe site-ul NASA, imaginea este intitulată „Cathedral, Mountain, Moon” (Catedrală, munte, lună) și este însoțită de un text explicativ lung.

„Pentru un instantaneu ca acesta ai nevoie de programare. Primul pas este de a realiza că o astfel de triplă aliniere uimitoare urmează să aibă loc. Al doilea este de a găsi cel mai bun loc pentru a o fotografia. Dar cel de-al treilea este cel mai dificil: să fii exact la momentul potrivit, și să ai și cer senin”.

Coincidența dintre toate aceste elemente a avut loc pe 15 decembrie, la ora 18:52. Zilele trecute, Minato – care nu este străin de fotografiile evocatoare ale capitalei piemonteze – publicase și un film din culise, etapele care au precedat fotografierea, cu invitația de a-l difuza cât mai mult: „Distribuiți-l dacă vreți să mă ajutați să arăt clar că suntem înconjurați de minuni, chiar și fără fotomontaje sau inteligență artificială”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net