Globurile de Aur, lista completă a câștigătorilor. „Oppenheimer”, cel mai bun film și 5 trofee. „Barbie”, succes moderat

Ultima actualizare:

“Oppenheimer” a fost desemnat cel mai bun film la Globurile de Aur, decernate, duminică, la Los Angeles. Christopher Nolan a fost recunoscut cel mai bun regizor pentru această producţie a Universal Pictures. De asemenea, Cillian Murphy şi Robert Downey Jr. au primit trofeele pentru rolurile de interpretare în lungmetraj. A fost premiat serialul HBO „Succession”, iar „Barbie” a fost și el printre favorite, dar a obținut doar două premii.

image

Oppenheimer: Opt nominalizări, cinci trofee

Filmul biografic despre inventatorul bombei atomice, realizat de Christopher Nolan, a fost favoritul serii cu opt nominalizări. A fost desemnat cel mai bun la categoriile „cel mai bun regizor„, cel mai bun actor în rol principal”, „cel mai bun actor în rol secundar”, vorbind aici despre Cillian Murphy, care l-a interpretat pe Robert Oppenheimer, şi Robert Downey Jr, care a intrepretează magistral un politician, marele rival al savantului.

image

Filmul a obţinut şi premiul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Iată lista completă:

Cel mai bun film-dramă - "Oppenheimer".

La această categorie au mai fost nominalizate filmele "Anatomy of a Fall", "Killers of the Flower Moon", "Maestro", "Past Lives" şi "The Zone of Interest". Anul trecut premiul pentru cel mai bun film-dramă a revenit producţiei "The Fabelmans".

Cel mai bun film - comedie/ musical - “Poor Things” (Searchlight Pictures). Cu Emma Stone, Mark Ruffalo şi Willem Dafoe în rolurile principale, "Poor Things!", în regia lui Yorgos Lanthimos, spune povestea unei tinere femei ce este readusă la viaţă de un om de ştiinţă neortodox.

Cel mai bun actor într-un film-dramă - Rolul din "Oppenheimer" i-a adus lui Cillian Murphy acest premiu. Acesta este primul Glob de Aur din cariera lui Cillian Murphy, care a mai fost nominalizat în 2006 pentru interpretarea din "Breakfast on Pluto".

Prima femeie indigenă, premiată la Globurile de Aur

Cea mai bună actriţă într-un film - dramă - Lily Gladstone - “Killers of the Flower Moon”. Acesta este primul Glob de Aur din cariera actriţei, aflată şi la prima nominalizare. Lily Gladstone a făcut istorie, fiind prima femeie indigenă care a câştigat acest premiu. Gladstone şi-a început discursul de victorie în limba Blackfoot, înainte de a-i mulţumi mamei sale, care, "chiar dacă nu este Blackfoot, a lucrat neobosit pentru ca limba noastră să ajungă în clasă, astfel încât am avut un profesor de limba Blackfoot în copilărie".

Cel mai bun actor într-un film comedie/musical - Paul Giamatti a câştigat Globul de Aur cu rolul din "The Holdovers". Actorul este un veteran al Globurilor de Aur pe care le-a mai câştigat de 2 ori din 6 nominalizări, cu rolurile din producţiile "John Adams" (2009) şi "Barney's Version" (2011).

Cea mai bună actriţă într-un film comedie/musical - Rolul din "Poor Things" i-a adus Emmei Stone acest premiu, care este al doilea din cariera sa, din 8 nominalizări. A mai câştigat în 2017 cu rolul din musicalul "La La Land", rol care avea să-i aducă în acel an şi singurul premiu Oscar din carieră.

Cel mai bun actor în rol secundar - Robert Downey Jr. a câştigat premiul. El joacă rolul Lewis Strauss, rivalul lui J. Robert Oppenheimer, în filmul regizat de Christopher Nolan. Mai are două Globuri de Aur obţinute în 2001, la categoria actor în rol secundar într-un serial sau film de televiziune cu interpretarea din "Ally McBeal" şi respectiv în 2010, la categoria cel mai bun actor într-un film - comedie/musical cu filmul "Sherlock Holmes".

Cea mai bună actriţă în rol secundar - Da'Vine Joy Randolph a câştigat premiul pentru rolul unei mame care suferă din filmul "The Holdovers". Acesta este primul Glob de Aur din cariera lui Da'Vine Joy Randolph şi actriţa s-a declarat recunoscătoare pentru şansa de a interpreta o "femeie frumoasă şi cu defecte".

Cea mai bună regie - Christopher Nolan a câştigat premiul şi este primul Glob de Aur din cariera lui, fiind obţinut pentru filmul "Oppenheimer". El a mai primit două nominalizări pentru regie cu filmele "Inception" (2014) şi respectiv "Dunkirk" (2018), dar şi două nominalizări pentru scenariu cu "Inception" şi respectiv "Oppenheimer".

La această categorie au maii fost nominalizaţi Bradley Cooper - "Maestro", Greta Gerwig - "Barbie", Yorgos Lanthimos - "Poor Things", Martin Scorsese - "Killers of the Flower Moon" şi Celine Song - "Past Lives". Anul trecut, premiul pentru regie a fost obţinut de Steven Spielberg cu producţia "The Fabelmans".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net