Imagini revoltătoare. Cum a decis un pedofil să apară în fața instanței: „Mă identific cu o fetiță”

Un britanic condamnat pentru pedofilie a stârnit indignarea publicului după ce s-a prezentat la audierile de la tribunal într-o ținută considerată ofensatoare atât pentru victime, cât și pentru instanță.

Janiel Verainer, foto Kent Police
Janiel Verainer, foto Kent Police

Janiel Verainer, în vârstă de 63 de ani, cunoscut pentru condamnări anterioare de agresiune sexuală asupra unui minor și deținere de imagini interzise, și-a făcut apariția în sala de judecată având părul lung prins în codițe, purtând un tricou cu inscripția „3-7 ani mintal”, sugându-și degetul mare și afirmând că se identifică ca fiind o fetiță, relatează DailyMail.

Nu este prima dată când Verainer sfidează instanța prin comportamentul său. La o audiere anterioară, el a venit îmbrăcat într-un costum de elf, cu fustă, ciorapi albi și roșii, și ținând în mâini o pereche de elfi de jucărie.

În ciuda comportamentului și ținutei sale provocatoare, Verainer nu a fost dat afară din sala de judecată și i s-a permis să rămână în boxa acuzaților în ambele ocazii. Aceste incidente au determinat unii reprezentanți ai justiției britanice să considere că astfel de situații depășesc cu mult limitele libertăților legate de religie sau identitate de gen.

Verainer nu a fost dat afară din sala de judecată

Janiel Verainer a apărut în faţa instanţei şi ca elf, foto X
Janiel Verainer a apărut în faţa instanţei şi ca elf, foto X

Expertul în drept penal, Paul Schofield, a condamnat vehement comportamentul lui Janiel Verainer în fața instanței, considerându-l o insultă și un act de dispreț față de procesul judiciar.

Schofield a subliniat că un judecător ar trebui să intervină dacă apariția sau comportamentul unei persoane în instanță sunt ofensatoare sau inadecvate. El a criticat faptul că judecătorul nu a luat măsuri în acest caz, caracterizând situația drept frustrantă și ofensatoare.

Schofield a argumentat că există sensibilități legate de probleme religioase și de gen, care necesită o atenție specială din partea judecătorilor. Aceste declarații vin în contextul apariției lui Janiel Verainer în instanță îmbrăcat într-o ținută feminină și comportându-se într-un mod infantil, în ciuda acuzațiilor grave care i se aduceau.

De ce a fost arestat pedofilul

Verainer, în vârstă de 63 de ani, a fost reținut pentru încălcarea unui ordin de prevenire a infracțiunilor sexuale, după ce poliția a descoperit două telefoane secrete în dormitorul său.

Deși acestea erau utilizate pentru conținut legal, Verainer nu a notificat autoritățile despre ele, contrar condițiilor impuse de instanță. În urma procesului, el a fost condamnat la 16 luni de închisoare.

În timpul audierilor, Verainer a solicitat să i se adreseze ca "doamnă" și să fie tratat folosind pronumele "ea". El a adoptat un comportament infantil și a purtat o ținută care sugera o vârstă mentală mult mai mică decât cea reală.

Expertiza psihiatrică nu a confirmat existența unei tulburări mentale, iar partenerul lui Verainer a mărturisit în timpul procesului, ținând în brațe o jucărie Hello Kitty și suptând o suzetă roz.

Explicaţiile apărării

Janiel Verainer, cunoscut și sub numele de Jorven Seren, a încălcat din nou condițiile stabilite de SHPO (ordinul de restricție specific pentru agresorii sexuali) în aprilie 2022, când a sărutat doi copii.

În timpul procedurilor judiciare ulterioare, în care a primit o pedeapsă de șapte luni de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 18 luni, Verainer a atras atenția presei pentru apariția sa în instanță îmbrăcat ca un elf.

În cadrul explicațiilor pentru identificarea lui Verainer drept un copil mic, avocatul său, Philippa Beswick, a afirmat în fața instanței că „clienta” sa a „regresat la o perioadă mai fericită din viața ei” din cauza stresului și a traumei suferite cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net