Imagini senzaționale în Bologna. Mii de oameni de toate națiile s-au prins în horă pe Ciuleandra. VIDEO

Ultima actualizare:

Mii de oameni de mai multe naționalități au făcut senzație în Bologna, Italia. Pe acordurile celebrei „Ciuleandra” a Mariei Tănase și inspirată din romanul cu același nume al lui Liviu Rebreanu, italieni și turiști din toate colțurile lumii s-au prins într-o horă uriașă. Ritmul și dansul i-a încântat peste măsură pe cei prezenți în Piazza Maggiore din Bologna. Imaginile s-au viralizat rapid.

Ciuleandra, „un dans al vieții” 

S-a cântat și s-a dansat Ciuleandra în Piața Maggiore din Bologna
S-a cântat și s-a dansat Ciuleandra în Piața Maggiore din Bologna

Evenimentul a avut loc pe data de 25 aprilie când în Italia se sărbătorește „Ziua Eliberării”, sfârșitul ocupației naziste și a perioadei fasciste.

În cinstea acestei zile istorice la Bologna au fost organizate 2 ore de dansuri din multe țări: România, Franța, Turcia, Irlanda, Canada și altele. În piața Maggiore s-au strans în horă toate națiile și s-a dansat inclusiv pe o melodie țigănească. Organizatorii au ales să deschidă seria dansurilor cu „Ciuleandra”.

Momentul a fost extrem de bine primit, piața centrală din Bologna devenind neîncăpătoare de dansatori și privitori.

Ritmul și dansul i-a încântat peste măsură pe cei prinși în horă, dar și pe cei care s-au mulțumit doar să privească.

„Ciuleandra” este un joc popular străvechi cu origini în comuna Ciofrângeni județul Arges, cântată de Maria Tănase și inspirată după celebrul roman cu același nume al lui Liviu Rebreanu.

„Cea mai frumoasă horă jucată de tineri din întreaga lume”

Imaginile s-au viralizat rapid și au adunând zeci de mii de reacții și comentarii. Pentru românii aflațoi în Bologna momentul a fost extrem de emoționant.

„Bine că muzica autentică românească bucură sufletele din alte zări, la noi răsună manele”

„Eram prezenta! S-a dansat pe mai multe melodii din diverse țări cu persoane din mai multe țări. Prima melodie a fost „Ciuleandra”

„Un dans al vieții care începe lin apoi te prinde în vârtejul ei ... E din zona Munteniei și are origini milenare, ritmul a fost folosit în ritualuri de vânătoare. E o melodie cu rezonanță și impact sonor , la fel că și ritmul”

„Da este un dans simbol ...ca si Dansul Călușarilor tot din partea de sud a României ...avem capodopere vii in România ...dar nu suntem conștienți”

„Ce tara binecuvântată ne-a lăsat Dumnezeu! Eu cred și sper ca v-a veni și vremea când vom fi respectați în lume pentru ceea ce reprezentam ca nație c-a tot ce tine de frumos și bunătatea acestui neam binecuvântat!”

„Asta da! Foarte frumos! Felicitări organizatorilor și nu în ultimul rând participanților, că fara ei nu se putea!”

„Cea mai frumoasa hora de pe Argeș se joacă într-un oraș din Italia de tineri din toată lunea”, sunt doar o parte din cele peste 1.500 de mesaje.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net