Incendiu devastator la Moscova! Un centru comercial de 7.000 de metri pătrați, făcut scrum

Ultima actualizare:

Peste 70 de pompieri și 20 de mașini utilitare ale acestora au fost mobilizate pentru a stinge un incendiu devastator, ce a mistuit un imens centru comercial din Moscova, capitala Rusiei.

Anvergura incendiului din Moscova. foto: captură Twitter
Anvergura incendiului din Moscova. foto: captură Twitter

Flăcările au cuprins o suprafață enormă, de 7.000 de metri pătrați ai mall-ului Mega Khimki, din Moscova, focul cuprinzând o zonă vastă, după ce un acoperiș al clădirii s-a prăbușit. Totul s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri.

După ore bune în care au luptat cu flcările, pompierii ruși au reușit să stingă focul, vineri, 9 decembrie, în jurul orei 10.45. Conform autorităților locale, o singură persoană și-a pierdut viața. 

"Pompierii combat un incendiu pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi în regiunea Moscovei", a anunţat pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

"Din cauza prăbuşirii acoperişului, focul s-a răspândit instantaneu pe o zonă vastă", a precizat acelaşi minister pe Instagram, evocând dificultăţi pentru pompierii care încearcă să stingă incendiul.

Serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă suspectează că un "act criminal" este la originea acestui vast incendiu. "Acţiuni deliberate, precum un incendiu criminal, sunt luate în considerare", informează agenţia rusă Interfax, preluată de AFP. Și controversata agenţie Sputnik, preluată de asemenea de agenţia de presă franceză, a precizat că un act criminal este "una dintre principalele explicaţii" luate în considerare pentru uriaşul incendiu.

Ulterior, agențiile au rectificat comunicatele și au transmis că o posibilă cauză a incendiului ar fi fost o încălcare a normelor de securitate la incendii. Nu este primul incendiu izbucnit în Moscova anul acesta, după ce Rusia a invadat Ucraina.

La finalul lunii iulie, 8 cetățeni străini au pierit într-un incendiu izbucnit într-un hostel. Peste 200 de persoane au fost evacuate, în acel moment, cauzele fiind o problemă a rețelei electrice. Victimele au murit după ce au inhalat un volum foarte mare de monoxid de carbon, în timp ce încercau să scape, ieșirile fiind încuiate, iar geamurile aveau gratii. Cei opt erau miganți, din țări diferite.

Luna trecută, un alt incendiu a cuprins un depozit de flori, din Moscova, salvatorii găsind șapte cadavre după stingerea focului. O suprafață de 2.500 de metri pătrați a fost făcută scrum, incendiul pornind de la un radiator imrovizat, care a cauzat o cădere a tensiunii. Nouă ore a durat stingerea incendiului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net