India își va schimba numele din această lună: „Cel pe care îl avem acum a fost dat de britanici”

India va cunoaște în curând o schimbare istorică. După toate probabilitățile, din septembrie va purta alt nume. Cel mai bun indiciu în acest sens a fost dat chiar de către premierul Narendra Modi, care a trimis invitațiile liderilor lumii pentru summitul G-20 folosind alt nume pentru India. Summitul G-20 va avea loc pe data de 18 septembrie.

image

Actualul nume, India, este dat de britanici

Având în vedere ideologia hindu-naționalistă a guvernului prim-ministrului Narendra Modi și impulsul său pentru o utilizare sporită a limbii hindii, se sugerează că că guvernul face eforturi pentru ca numele să fie schimbat oficial, o dată cu summitul G-20.

De-a lungul anilor, guvernul naționalist al Partidului Bharatiya Janata (BJP) al lui Modi a schimbat numele orașelor, pretinzând că, astfel, ajută India să depășească ceea ce el a numit „o mentalitate de sclavie.”

„Numele India a fost dat de britanici”, a spus Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala.

Adevăratul nume al Indiei

Prin convenție, invitațiile emise de organele constituționale indiene au menționat întotdeauna numele India atunci când textul este în limba engleză și numele Bharat când textul este în hindi.

Cu toate acestea, invitațiile - în engleză - pentru cina G20 l-au numit pe Murmu președintele Bharat, relatează Reuters.

Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala, a explicat că „guvernul Modi a luat toate măsurile necesare pentru a face din India un adevărat Bharat. Vom înflori în continuare sub numele de Bharat”, a adaugă el.

Cuvântul ales pentru schimbare este, în realitate, un alt nume dat Indiei de ani de zile și care apare reflectat în textele antice.

În engleză, gigantul din Asia de Sud se numește India, în timp ce în limbile indiene este numit și Bharat, Bharata și Hindustan.

Preambulul versiunii în limba engleză a constituției începe cu cuvintele „Noi, poporul Indiei…”, iar apoi în partea I a documentului se afirmă „India, adică Bharat, va fi o Uniune a Statelor”.

În hindi, constituția înlocuiește India cu Bharat peste tot, cu excepția părții care definește numele țării, care spune în hindi: „Bharat, adică India, va fi o Uniune a Statelor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net