Intervenția medicală care devine interzisă în Rusia! Putin a promulgat legea

Ultima actualizare:

În Rusia se interzic intervențiile medicale care vizează schimbarea de sex. Președintele Vladimir Putin a semnat deja această nouă lege. Mai mult de atât, în această țară nu vor mai fi permise nici medicamente hormonale. Însă, există și o exceție de la lege. În cazul tratamentul anomaliilor congenitale vor fi acceptate și de acum încolo acest tip de pastile. Medicii ruși au criticat dur aceste schimbări legislative.

Putin interzice schimbarea de sex și tratamentele hormonale. Foto: Click.
Putin interzice schimbarea de sex și tratamentele hormonale. Foto: Click.

Încă de la sfârșitul lunii mai a fost introdus actul normativ pentru interzicerea schimbării de sex în Duma de Stat. Acesta a fost coautorat de peste 360 de deputați, inclusiv de președintele Parlamentului, Viaceslav Volodin, și adjuncții săi.

Drepturile transexualilor, limitate de președintele Rusiei

Conform noii legi, schimbarea de sex nu va include intervenții legate de tratamentul anomaliilor sau malformațiilor congenitale, al bolilor genetice și endocrine. În cazul în care decizia a fost luată de o comisie medicală a uneia dintre instituțiile subordonate Ministerului Sănătății acestea vor fi permise. Însă ca acest lucru să fie posibil, instituțiile vor da și un aviz privind conformitatea caracteristicilor sexuale cu un anumit sex. Acest lucru este necesar pentru a face modificări în registrele de stare civilă.

Înregistrarea de stat a unei schimbări de sex fără operație este interzisă

În plus, conform noii legi înregistrarea de stat a unei schimbări de sex fără intervenție chirurgicală este acum interzisă. În situația schimbării sexului de către unul dintre soți, căsătoria lor va fi dizolvată.

În documentul pentru a doua lectură este speficat faptul că, persoanele transsexuale nu vor avea voie să adopte copii și să devină tutori.

 Certificatele de schimbare de sex eliberate după operație vor fi anulate

 Toate certificatele de schimbare de sex eliberate după operație vor fi anulate după intrarea în vigoare a proiectului de lege, în cazul în care aceste persoane nu au avut încă timp să își schimbe pașapoartele.

 “Tranziția este un ajutor în găsirea propriei identități, duce la un risc redus de depresie și sinucidere la aceste persoane”, a spus Oleg Starostin, un psihiatrul-sexolog rus renumit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net