Jeff Bezos s-a trezit peste noapte mai „sărac”! Cât a reușit să piardă în doar o zi

Lovitură pentru Jeff Bezos (59 de ani)! După ce Comisia Federală de Comerț din SUA a intentat un proces împotriva companiei sale, Amazon, magnatul s-a trezit brusc cu o pierdere masivă de 5,2 miliarde de dolari. Și asta în doar 24 de ore! Autoritățile antitrust americane au dat în judecată gigantul comerțului electronic, pe motiv că acesta a practicat tactici comerciale anticoncurențiale.

Jeff Bezos
Jeff Bezos este al treilea cel mai bogat om din lume (Foto: GettyImages)

Anunțul că Jeff Bezos a devenit mai „sărac” a făcut ca acțiunile Amazon să scadă cu 4% marți, 26 septembrie, și cu 0,5% la începutul tranzacțiilor de miercuri.

Nu doar averea lui Jeff Bezos a fost afectată! Procesul a șters valoarea de piață a Amazon cu 55 de miliarde de dolari. Potrivit unui raport publicat în luna iunie, Bezos deține aproximativ 990,5 milioane dolari în acțiuni ale Amazon, ceea ce înseamnă că averea fostului CEO este strâns legată de cea a companiei pe care a fondat-o.

Acțiunile Amazon au scăzut

Lina Khan, președintele FTC, a fost cea care a declarat că Amazon folosește tactici „punitive și coercitive” pentru a se menține pe primul loc. „Plângerea prezintă acuzații detaliate care notează modul în care Amazon își exploatează acum puterea de monopol pentru a se îmbogăți, în timp ce crește prețurile și degradează serviciile pentru zecile de milioane de familii americane care fac cumpărături pe platforma sa și pentru sutele de mii de întreprinderi care se bazează pe Amazon pentru a ajunge la ele. Procesul de astăzi urmărește să ceară socoteală Amazon pentru aceste practici monopoliste și să restabilească promisiunea pierdută a unei concurențe libere și corecte”, a explicat ea.

Chiar dacă a pierdut fulgerător peste 5 miliarde de dolari, Jeff Bezos rămâne unul dintre cei mai bogați oameni din lume, aflându-se pe locul al treilea în clasamentul mondial, cu o avere de 150 de miliarde de dolari. Anul acesta, CEO-ul Amazon s-a bucurat de o creștere de 43 de miliarde de dolari a veniturilor sale.

Jeff Bezos face parte dintr-un grup mai larg de miliardari din domeniul tehnologiei care și-au văzut averea crescând în urma cererii de acțiuni legate de Inteligența Artificială. Nouă dintre cei 10 miliardari care au adăugat cel mai mult la averea lor netă sunt din sectorul tehnologiei. Pe primul loc în topul miliardarilor se află Elon Musk, cu o avere de 248,2 miliarde de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net