Jeff Bezos, dat în judecată de menajeră! Nu avea voie să se ducă la toaletă în casa CEO-ului Amazon

Jeff Bezos (58 de ani) a fost dat în judecată pentru discriminare rasială de către Mercedes Wedaa, fosta lui menajeră. Femeia susține că era obligată să sară pe fereastra de la spălătorie pentru a merge la toaletă, întrucât nu avea voie în casa miliardarului decât pentru a face curățenie.

Mercedes Wedaa susține că Jeff Bezos este rasist (Foto: Getty/Twitter)
Mercedes Wedaa susține că Jeff Bezos este rasist (Foto: Getty/Twitter)

Citește și: Acțiunile Amazon s-au prăbușit! Compania lui Jeff Bezos, în impas?

Mercedes Wedaa a fost menajeră în vila din Seattle a CEO-ului Amazon timp de trei ani, începând cu 2019. Acum, femeia i-a intentat un proces și spune că ea și ceilalți angajați hispanici au fost tratați în mod diferit, față de angajații albi. Mercedes a afirmat că administratorul proprietății era „agresiv și abuziv” cu ea, în timp colegii ei albi erau tratați „cu respect”.

Vezi și: Așa arată iahtul lui Jeff Bezos, din cauza căruia se demontează podul din Rotterdam

Ea a mai declarat că i s-a cerut frecvent să lucreze între 10 și 14 ore pe zi, fără pauze de masă, atunci când Bezos și familia lui se aflau în vilă. Wedaa și alte menajere „au trebuit să-și petreacă o mare parte din zi fără să meargă la toaletă” și se îmbolnăveau frecvent de infecții ale tractului urinar, se arată în documentele depuse în instanță. Weeda l-a dat în judecată pe Bezos personal, dar a intentat proces și împotriva companiilor care îi gestionează proprietățiile, Zefram și Northwestern.

Iată și: Ce mai fac miliardarii cu banii? Jeff Bezos a plătit pentru demolarea unui pod istoric

Avocații lui Bezos au negat acuzațiile făcute de Mercedes Wedaa

„Am investigat acuzațiile și sunt nefondate. Wedaa a câștigat 100.000 de dolari pe an și a fost menajera principală. A putut să-și ia pauze ori de câte ori era nevoie și a avut acces baie. Dovezile vor arăta că a fost concediată din motive de performanță. A cerut inițial peste 9 milioane de dolari, iar când compania a refuzat, a decis să inainteze acest proces.”, a declarat Harry Korell, avocatul lui Bezos. El a mai spus și că  acuzația de rasism este „absurdă”, potrivit The Guardian. Jeff Bezos are o avere de 127.2 miliarde de dolari.

Te-ar putea interesa și: Aşa arată o petrecere de miliardar

Angajații Amazon, obligați să urineze în sticlă

În anul 2021, compania lui Jeff Bezos a fost acuzată că își tratează inuman angajații. În timp ce Amazon a negat acuzațiile, cinci șoferi, atât foști angajați, cât și actuali, au declarat pentru Insider că urinatul în sticlă era trecut în fișa postului. Compania Amazon este renumită pentru faptul că impune restricții de timp foarte dure angajaților săi. Oficial, sunt stipulate 3 pauze – una de masă de 30 de minute și două de 15 minute, dar șoferii spun că, în realitate, nu le pot lua.

Află mai multe despre: Boss-ul Amazon se relaxează și face 142.667 $ pe minut!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net