Turismul spațial, în pericol? Racheta lui Jeff Bezos a explodat, după decolare!

Ultima actualizare:

Istoria curselor spațiale private a înregistrat primul accident major, în cadrul programului New Shepard al companiei Blue Origin, coordonată de mogulul Jeff Bezos, patronul colosului Amazon.

Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă! Decolarea misiunii cu numărul 23 a Blue Origin părea să fie una absolut normală.

Explozia s-a produs la 8.500 de metri

În momentul în care vehiculul spațial a depășit altitudinea de 8.500 de metri, racheta care l-a dus, în urmă cu aproape un an, chiar pe celebrul căpitan Kirk, din Star Trek, în sfârșit în spațiu, a fost cuprinsă de flăcări.

Vorbim, evident, despre actorul William Shatner, 91 de ani, care s-a aflat la bordul rachetei New Shepard, în octombrie 1991, când a efectuat o misiune completă.

Vezi și: Banii nu cumpără fericirea! Jeff Bezos a vrut să dărâme un pod istoric în Olanda, dar...

Din fericire, de această dată, la bordul capsulei nu s-a aflat nici o persoană, în interior fiind derulate, de la distanță, o serie de experimente privind imponderabilitatea.

Accidentul s-a petrecut la o viteză de 1.126 de kilometri la oră, și, imediat cum racheta s-a aprins, capsula s-a separat, prin intermediul unui sistem separat de propulsie, care asigură separarea, în siguranță, de corpul plin cu combustibil al rachetei.

Astfel, și dacă ar fi fost cineva în capsulă, ar fi supraviețuit acestui accident nefericit, singura nemulțumire fiind faptul că nu a reușit să ajungă la limita spațiului cosmic și să simtă imponderabilitatea dată de gravitația redusă.

Capsula a aterizat în siguranță

Parașutele balistice ale capsulei s-au deschis, vehiculul ajungând în siguranță la sol, în timp ce racheta s-a prăbușit pe pământ. Acest tip de rachetă utilizează un sistem de aterizare, precum cele folosite de Elon Musk, în cadrul programului său, Space X.

Practic, racheta ridică vehiculul până la o anumită altitudine, îi imprimă o inerție suficientă parcurgerii unei distanțe pe verticală, apoi, înainte de a reveni la sol, o serie e rachete stabilizatoare îi asigură o aterizare lină.

Citește și: Aşa arată o petrecere de miliardar

Astfel, racheta poate fi reutilizată. La zborul inaugural al New Shepard, în cadrul programului derulat de Blue Origin, cu echipaj uman, a luat parte însuși Jeff Bezos. Până în prezent, 31 de oameni s-au bucurat de zborurile comerciale ale Blue Origin, inclusiv fratele lui Bezos.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net