Medicii studiază cazul unic al unui bărbat de 35 de ani care și-a rupt cel mai tare os din corp tușind

Femurul este cel mai tare os din corpul uman, dar un bărbat de 3 de ani a reușit să provoace o fractură în timpul unei crize de tuse. Medicii, care au luat în calcul multe aspecte, până să descopere adevărata cauză a fracturii, studiază acum cazul unui al bărbatului de 35 de ani.

Ce a povestit pacientul

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Recent, cadrele medicale al unui mare spital din provincia chineză Fujian au dezvăluit povestea uluitoare a unui pacient, care și-a rupt femurul în timpul unei crize de tuse.

La început medicii au luat în calcul o traumă severă care provocat fractura.

Bărbații din categoria de vârstă a lui Ye suferă de obicei fracturi de femur în urma unor traumatisme grave, cum ar fi accidente de mașină sau căderi de la o înălțime considerabilă. Nu a fost și cazul lui Ye, bărbatul de 35 de ani, care și-a fracturat femurul în timp ce tușea.

A simțit o durere ascuțită, după o criză de tuse

Dong Zhong, directorul Departamentului de Ortopedie al spitalului a ajuns la concluzia că incidentul neobișnuit s-a petrecut în timpul unei crize de tuse.

Medicii au aflat de la domnul Ye că a simțit o durere ascuțită imediat după o tuse deosebit de productivă. La început a crezut că este o crampă, dar durerile au continuat și chiar s-au acutizat.

Când mersul pe jos șia devenit imposibil din cauza dureri, bărbatul a venit la spital.

Aici, povestea bărbatului despre durerea pe care a simțit-o în timpul tusei nu părea să aibă vreun sens pentru medici.

Dar radiografia a arătat că acesta avea într-adevăr femurul rupt.

Pe lângă faptul că l-au interogat pe pacient cu privire la starea sa generală de sănătate, la regimul alimentar și la stilul său de viață, Zhong și echipa sa au decis să cerceteze problema mai amănunțit.

Concluzia

A fost comandat un test de densitate osoasă, ale cărui rezultate au fost îngrijorătoare. Chiar și pentru bărbații sedentari, densitatea osoasă a lui Ye era comparabilă cu cea a unui bărbat de 80 de ani, ceea ce era neobișnuit.

Ye avea doar oase extrem de fragile, ca urmare a obiceiurilor sale de consum de cocaină, a dietei proaste și a lipsei de exerciții fizice, au arătat testele care au eliminat orice bănuială a vreunei boli.

Mai mult, bărbatul de 35 de ani înlocuise aproape complet apa cu băuturi carbogazoase și zaharoase.

Potrivit doctorului Dong Zhong, acidul fosforic, care este prezent în băuturile pe bază de cola, se combină cu calciul găsit într-o dietă obișnuită pentru a forma fosfat de calciu odată ce intră în organism.

Deoarece acesta din urmă este mai greu de absorbit de către organism, consumul regulat de acest tip de băuturi pe o perioadă îndelungată de timp poate avea efecte dăunătoare asupra densității osoase, arată odditycentral.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net