Mesajul lui Macron de Crăciun, după acuzațiile aduse soției sale, Brigitte

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a lansat joi un mesaj pe Twitter, îndemnând la grijă și responsabilitate, în contextul pandemiei. Mesajul de Crăciun al președintelui Franței vine într-un moment în care numele soției sale se află în mijlocul unui scandal de proporții, Brigitte Macron fiind vizată de acuzații transfobe.

image
Emmanuel și Brigitte Macron. Foto: GettyImages

"Sărbători fericite tuturor! Celor care vor avea bucuria de a se reuni cu familia de Crăciun: distanțare, un test preventiv, pentru a avea liniște, iar în cazul apariției unui simptom, ne izolăm, anunțăm. Le mulțumesc celor celor mobilizați să ne trateze și să ne protejeze. Să avem grijă unii de alții", a scris Macron, pe Twitter. Președintele Franței nu a reacționat până acum în scandalul care o vizează pe soția sa, dar care ricoșează și către el, mai ales că se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor, deşi nu a anunţat încă oficial că va candida din nou. Brigitte Macron este acuzată că s-a născut bărbat, că avea numele Jean-Michel și că la un moment dat, și-ar fi făcut operație de schimbare de sex.

Bonnes fêtes à tous !
À ceux qui auront la joie de se retrouver en famille pour Noël : les gestes barrières, un test préventif pour rassurer, et en cas de symptôme, on s'isole, on alerte. À ceux mobilisés pour soigner, nous protéger : merci. Prenons soin les uns des autres.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 23, 2021

Brigitte Macron îi dă în judecată pe cei care au lansat zvonurile transfobe

Soţia preşedintelui Emmanuel Macron, Brigitte, a hotărât să lanseze o acţiune în justiţie pentru răspândirea de informaţii false în sensul că este transgender şi, de fapt, s-a născut bărbat, a anunţat miercuri avocatul ei, relatează Agepress.

Adepţi ai teoriei conspiraţiei, inclusiv din cercuri anti-vaccin şi de extremă-dreapta, au atacat-o pe Brigitte Macron în social media după ce în toamnă o publicaţie de extremă dreapta a publicat zvonuri, neîntemeiate, în sensul că s-a născut bărbat şi a purtat iniţial numele Jean-Michel Trogneux, Trogneux fiind numele soţiei preşedintelui francez înainte de căsătorie. Aceste zvonuri au început să circule în contextul în care Emmanuel Macron se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor, deşi nu a anunţat încă oficial că va candida din nou, şi au stârnit preocupări că va urma o perioadă de campanie „murdară” similară celei de la recentele alegeri din SUA.

Preşedintele francez a întâlnit-o pe soţia sa pe când el avea 15 ani, iar ea era profesoară, având cu 24 de ani mai mult.  

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
Simona Halep, Instagram jpg
arme ucraina
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg