Minune în domeniul medical! Chirurgii au reușit să reatașeze capul unui copil de 12 ani, rănit după un accident cumplit

Medicii israelieni au reușit să reatașaseze capul unui copil palestinian, care a suferit o decapitare internă, leziune aproape întotdeauna fatală, în urma unui accident înfiorător, scrie adevărul.ro.

Operația copilului de 12 ani a fost un succes Foto: Ambasada Israel
Operația copilului de 12 ani a fost un succes Foto: Ambasada Israel

Medicii i-au reatașat capul de gât

Chirurgii Centrului Medical Hadassah au reatașat capul unui băiat de gât, după un accident grav în care a fost lovit de o mașină în timp ce mergea cu bicicleta. Suleiman Hasan, de origine palestinian din CisIordania, a fost transportat cu avionul la unitatea de traumatologie a Spitalului Hadassah Ein Karem, unde s-a stabilit că ligamentele care țineau baza posterioară a craniului au fost grav afectate şi s-au desprins de vertebrele superioare ale coloanei vertebrale.

Leziunea, rară la copii

Luxația bilaterală a articulației atlanto-occipitală este cunoscută în mod obișnuit ca decapitate internă sau ortopedică. Leziunea este foarte rară la adulți și cu atât mai mult la copii.

Hasan a fost externat

Hasan a fost externat recent cu o atelă cervicală și va continua să fie atent monitorizat de personalul medical. Un raport al Spitalului de Copii din Philadelphia din 2003 arată că, dintre cei 2006 pacienți care au fost tratați pentru leziuni ale măduvei spinării între 1983 și 2003, doar 16 au suferit de luxație articulației occipitale.

Rata de supraviețuire a celor care suferă de decapitare internă este scăzută. În cele mai multe cazuri, o asemenea afecțiune poate duce şi la deces.

Ce au declarat medicii

„Ne-am luptat pentru viața băiatului”, a spus doctorul Ohad Einav, specialistul ortoped care a operat pacientul împreună cu doctorul Ziv Asa. 

„Procedura în sine este foarte complicată și a durat câteva ore. În sala de operație, am folosit plăci și fixații noi în zona afectată... Capacitatea noastră de a salva copilul s-a datorat cunoștințelor noastre și celei mai inovatoare tehnologii din sala de operație”, a mai spus medicul.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net