Miss Franța 2024, a spart toate tiparele concursului din ultimii 25 de ani. „Am ales un look androgin!” GALERIE FOTO

Ultima actualizare:

Sâmbătă seara, Franța și-a ales cea mai frumoasă femeie. Dintre toate concurente, a fost desemnată câștigătoare cea care a ieșit din toate tiparele concursului din 1999 încoace. Eve Gilles a fost singura concurentă care are părul scurt, un detaliu extrem de important în criteriile de evaluare ale concursului. Acesta a fost primul an în care, în toată lumea, condițiile participării au fost mult mai relaxate și au permis să defileze pe podium inclusiv femei măritate sau transgender.

Eve Gilles. Sursa foto: Instagram
Eve Gilles. Sursa foto: Instagram

„Nimeni nu ar trebui să dicteze cine ești”

Câștigătoarea Miss Franța, Eve Gilles, spune că părul ei scurt este o victorie pentru „diversitate”. Eve Gilles, concurentul care reprezintă regiunea Nord-Pas-de-Calais, a fost aleasă Miss Franța 2024 sâmbătă seara, relatează AFP, citată de Le Monde.

Tânăra aleasă Miss Franța 2024 a spus despre victoria sa că este pentru „diversitate”, atragând laude pentru părul ei scurt, dar și critici previzibile din partea telespectatorilor care s-a confruntat cu acuzații de sexism.

„Nimeni nu ar trebui să dicteze cine ești”, a declarat Eve Gilles, în vârstă de 20 de ani, care a fost prima concurentă cu părul scurt.

Ne-am obișnuit să vedem domnișoare frumoase cu părul lung, dar am ales un look androgin cu părul scurt”, a spus ea după victoria de sâmbătă seara, adăugând că fiecare „femeie este diferită, toți suntem unici”.

Criteriile concursului au fost modernizate

Eve Gilles, o studentă la matematică, este dintr-un sat de lângă Dunkerque din nordul Franței. Ea a fost aleasă în orașul Dijon în fața a 5.000 de fani ai concursului. Jumătate din punctaj a fost stabilit de telespectatori, cealaltă jumătate de un juriu format din șapte femei.

Alexia Laroche-Joubert, directorul executiv al Banijay France, care deține brandul Miss France, a apărat concursul ca un simbol al „succesului” și un „lift social” pentru concurenții care au devenit ulterior „femei de afaceri, doctori sau regizori de film”. Criteriile concursului au fost „modernizate”, a spus ea, prin faptul că nu mai există o limită de vârstă pentru participante, care acum pot fi și căsătorite sau transgender.

Victoria lui Gilles vine la mai puțin de o săptămână după ce un tribunal a ordonat unui radiodifuzor și casei de producție de televiziune franceză să despăgubească două finaliste anterioare Miss Franța după ce le-au filmat dezbrăcate în vestiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net