Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer. Toți membrii echipajelor au murit. VIDEO

Ultima actualizare:

Repetițiile pentru o paradă navală au fost marcate de o tragedie de proporții în statul Perak din Malaiezia. Accidentul aviatic a fost filmat de martorii care urmăreau demonstrațiile. Imaginile arată mai multe elicoptere care zburau în formație înainte de producerea targediei.

Toți cei 10 membrii ai echipajelor aflate la bord au murit

Tragedia a avut loc în timpul unor repetiții pentru o paradă. Foto: X
Tragedia a avut loc în timpul unor repetiții pentru o paradă. Foto: X

Două elicoptere ale marinei malaeziene s-au ciocnit marţi, 23 aprilie, în aer în timpul unei repetiţii pentru o paradă navală.

Incidentul a avut loc la baza navală Lumut din statul vestic Perak la ora locală 9.32 (04.32, ora României), a precizat marina

Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

„A fost confirmat la faţa locului decesul tuturor victimelor. Au fost trimise la spitalul militar al bazei navale Lumut pentru identificare", a declarat la scurt timp după incidentul aviatic reprezentanții marinei malaeziene.

Repetițiile strânseseră la fața locului câteva zeci de spectatori care urmăreau demosntarțiile aeriene. Momentul în care cele două elicopetre s-au ciocnit în aer a fost filmat.

O înregistrare video care a circulat pe rețelele sociale arată mai multe elicoptere care zburau în formaţie, când rotorul unuia dintre elicoptere loveşte un altul. Acesta a fpst momentul în care ambele aparate se răsucesc în aer înainte să se prăbuşească la sol. Pe imagini se aud oamenii țipând panicați. Poliţia locală a confirmat că filmarea este autentică.

BREAKING: 2 military helicopters crash after mid-air collision in Malaysia, killing all 10 people on board pic.twitter.com/4afNggr0x9

— BNO News (@BNONews) April 23, 2024

Toți militarii care au murit erau tineri

Marina a declarat că va efectua o anchetă privind cauza accidentului. Ministrul Apărării, Mohamed Khaled Nordin, a spus că aeronavele - un elicopter pentru operaţiuni maritime şi un elicopter militar Fennec - repetau pentru o paradă de celebrare a celei de-a 90-a aniversări a Marinei Regale Malaeziene, care urma să aibă loc sâmbătă. 

Prim-ministrul Malaeziei, Anwar Ibrahim, a declarat într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter, că „națiunea deplânge tragedia sfâșietoare”.

„Condoleanțe tuturor familiilor victimelor și rugăciuni pentru puterea de a face față acestei calamități”, a mai spus el.

Autorităţile verifică acum identitatatea membrilor echipajelor care şi-au pierdut viaţa, toţi având sub 40 de ani, a declarat Mohamed Khaled.

Two military helicopters collided with each other in midair in Lumut, Malaysia.10 Casualties #malaysia #HelicopterCrash pic.twitter.com/sUm60Y8VvC

— Asitha Kalinga 🇱🇰 (@akalinga) April 23, 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net