S-a legat de ușile restaurantului în semn de protest. Gestul incredibil făcut de un rus

Ultima actualizare:

Un fan rus al lanțului de restaurante McDonald's s-a înlănțuit în mod dramatic la o sucursală din Moscova astăzi, într-o încercare disperată de a opri închiderea acestuia.

MCDONALDS  rusia jpg

Bărbatul, despre care se spune că este Luka Safronov, a fost filmat în timpul protestului său cu doar câteva ore înainte ca gigantul fast-foodului să-și închidă ușile în toată țara, ca răspuns la invazia din Ucraina a lui Putin.

McDonald's, care are 62.000 de angajați în Rusia, a anunțat săptămâna trecută închiderea temporară a celor 850 de restaurante din Federația Rusă, ca răspuns la începerea războiului.

Mulți fani ai fast-food-ului au fost lăsați devastați de grevă, felurile de mâncare preparate de restaurant fiind acum vândute online cu prețuri ce ajung chiar și la aproximativ 255 de euro.

Gestul incredibil făcut pentru a salva lanțul preferat de fast-food

Și Luka a ieșit în stradă, duminică, înlănțuindu-se de ușa unui restaurant pentru a lupta cu închiderea acestuia până la capăt.

Imaginile arată că rusul supărat strigă: „Închiderea este un act de ostilitate împotriva mea și a concetățenilor mei!”

Luka Safronov, son of the artist Nikas Safronov, handcuffed himself to the entrance of McDonald's. pic.twitter.com/WKjmPL9pgc

— NEXTA (@nexta_tv) March 13, 2022

După ce au fost inițial luați în vizor de Occident, McDonald’s a decis să-și închidă lanțul de restaurante din Rusia. Mulți internauți au făcut o comparație directă între modul în care compania și-a deschis porțile în URSS odată cu venirea lui Gorbaciov și sfârșitul companiei în Rusia. 

Imaginile ce au ajuns în cadrul social media arată cozi interminabile în anii ‘90 și recent, în 2022, utilizatorii considerând că Vladimir Putin a adus Rusia la nivelul anilor din perioada Uniunii Sovietice. 

De la începutul invaziei asupra Ucrainei, mai multe companii occidentale și-au retras activitatea din Federația Rusă, reprezentând un mod de a lovi mult mai tare economia Rusiei, dar și semn de solidaritate față de ucrainienii ce s-au trezit cu tancurile sovietice pe străzile lor. 

Până în acest moment, aproximativ 330 de companii și-au retras activitatea din spațiul Rusiei, dar câteva companii, precum compania japoneză de îmbrăcăminte Uniqlo, au decis să rămână în piața rusească, subliniind că serviciile lor reprezintă o necesitate fundamentală. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net