Noua modă în materie de religie, în Grecia! Îi venerează pe zeii din Olimp

Un nou curent religios are succes în rândul grecilor. Din ce în ce mai mulți renunță la credința creștin-ortodoxă și se închină la zeii antici!

Adepții credinței antice consideră că religia creștină s-a impus violent

Mai multe organizații și-au dat mâna pentru a pune bazele unei religii fundamentate pe credințele antice. Au elaborat detaliile unor sărbători, cu ritualuri și tot ce presupune o religie.

Reprezentanții acestor grupuri din Grecia au stabilit, deja, un calendar al sărbătorilor, marcate de ritualuri inspirate de cele din antichitate. 

Citește și: Canabis, cultivat sub nasul turiștilor, într-o insulă celebră din Grecia

Astfel, a luat naștere Corpul Religiei Naționale din Grecia. Ei organizează festivaluri tematice, pentru a reînvia spiritul din Grecia antică. Unul dintre cele mai importante evenimente este Prometheia, organizat cu ocazia solstițiului de vară.

Evenimentul anual scoate în evidență spiritul Greciei antice și a apărut, în urmă cu 26 de ani, grație profesorului Tryphon Olympios, de la Universitatea din Stockholm, conform greekreporter.com

Vezi și: Insula din Grecia pe care ai ignorat-o fără să vrei! Turiștii spun că e un paradis

În Grecia, festivalul este organizat la poalele Muntelui Olimp, reședința simbolică a celor 12 zei din Grecia antică. Participanții iau în serios evenimentul, considerând că scoate în evidență identitatea elenă.

Grecii sărbătoresc prin muzică, dans, poezie și lectură din antichitate și, evident, mâncare pe săturate. Bineînțeles, există și concursuri de utilizare a armelor specifice legendarilor luptători eleni.

Consiliul Suprem al Cetăţenilor Greci (SSEE), a fost înfiinţat în iunie 1997, cu scopul de a sprijini moral şi fizic, dar şi de restabilire a tradiţiei, religiei politeiste, specific grecească, în societatea greacă modernă, care este slăbită de închiderea spirituală, iraționalism, bizantinism și teocrație deschisă”, se arată în descrierea unei organizații de profil.

Nu rata nici: De ce grecii nu fac limonadă când e plin de lămâi? Explicațiile te vor lăsa fără cuvinte

În 2017, religia politeistă care venerează zeitățile din Grecia antică a fost recunoscută oficial de statul elen. Întrucât membrii cultului sunt luați peste picior de foarte mulți greci, majoritatea creștin-ortodocși, adepții politeismului antic îi consideră pe critici „o adunătură de profani în materie de mitologie”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
furt seif 01, captură video
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net