Nu numai că îți îndeplinești un vis, dar vei fi și plătit. Grecia vrea să populeze o insulă exotică, acum, cu 24 de locuitori

Ultima actualizare:

Ai visat vreodată la o viață cu totul nouă pe o insulă grecească? Probabil, mulți dintre noi nici nu am îndrăzni. Și totuși, autoritățile grecești vor să schimbe viața unor oameni și îi invită să trăiască o viață de vis la ei acasă. Guvernul elen vine cu o ofertă de nerefuzat pentru popularea unei mici insule exotice, care în prezent numără doar 24 de locuitori. Stimulentul este consistent. Se oferă 23.000 de euro celor care vor să-și schimbe viața cu totul și să se mute pe mica insulă Antikythera din Grecia, scrie presa elenă.

Insula Antikythera pe care Guvernul elen dorește să o populeze. Sursa foto: Getty Images
Insula Antikythera pe care Guvernul elen dorește să o populeze. Sursa foto: Getty Images

Insula este pregătită să își primească locuitorii

Micuța insulă Antikythera este situată la sud de peninsula Peloponez și la nord-vest de insula Creta, având o suprafață totală de 20 de kilometri pătrați. De la Atena, un zbor nu durează mai mult de 45 de minute. Cu feribotul din Creta se fac aproximativ două ore, iar de pe continent patru ore. 

image

Insula are în prezent doar 24 de locuitori, iar autoritățile elene au anunțat că acest proiect de populare a micuței insule este destinat familiilor tinere.

Infrastructura locală include un magazin, un hostel și o opțiune Airbnb. Cu toate acestea, este important de menționat că pe insulă nu există bănci sau bancomate, conform informațiilor furnizate de presa elenă.

Mica insulă grecească Antikythera este pregătită să își primească noii locuitori, familii tinere care trebuie să mai îndeplinească o condiție: aceea de a avea copii.

Oferta

La început de viață nouă pe insula Antikythera, Guvernul oferă familiilor locuință, teren și o alocație de 500 de euro pe lună în următorii trei ani, aceasta din urmă, fiind suportată de Biserica Ortodoxă Greacă locală. Insula are sursa proprie de apa și centrala autonoma.

image

În prezent, patru familii sunt sponsorizate să locuiască pe insulă – iar Antikythera dorește și mai multe familii să li se alăture. Scopul acestui program este de a stimula economia locală și de a aduce o viață nouă insulei.

Insula Antikythera nu este singurul loc din Europa care oferă stimulente financiare pentru atragerea de noi locuitori. În Elveția, de exemplu, există un sat care oferă suma de 50.000 de euro pentru a încuraja oamenii să se mute acolo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net