O nouă destinație de vacanță în Grecia, lansată pentru români. Va exista zbor direct către o insuĺă de vis

Ca urmare a cererii tot mai mari pentru vacanțe în destinații inedite și neatinse de turismul de masă, un touroperator a creat un pachet de vacanță cu zbor charter în Lesbos, a treia cea mai mare insulă din Grecia, unde costurile unui sejur sunt mai mici cu până la 20% față de pachete similare în alte insule grecești.

Nouă destinație în Grecia, lansată pentru români / foto: Pixabay
Nouă destinație în Grecia, lansată pentru români / foto: Pixabay

AeroVacanțe, parte a grupului Aerotravel, mizează pe noi destinații mai accesibile pentru români în 2024, în condițiile în care există o cerere tot mai mare pentru vacanțe în destinații noi, neatinse de turismul de masă. În această vară, AeroVacanțe introduce 14 zboruri charter către Lesbos, a treia cea mai mare insulă din Grecia, unde costurile unui sejur sunt mai mici cu până la 20% față de pachete similare în alte insule grecești.

Românii călătoresc mai mult ca oricând și vor să experimenteze destinații în care nu au mai fost, dar în același timp cumva familiare, așa cum este Grecia. În primele luni din 2024, dorința clienților de a cunoaște destinații noi și autentice a crescut cu aproximativ 25% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această tendință reflectă aspirația turiștilor români de a descoperi locuri interesante și de a trăi experiențe autentice - un mijloc inspirat de a evada din rutina cotidiană.

Primind constant întrebări și solicitări pentru astfel de vacanțe, am decis să adăugăm în portofoliul nostru sejururile charter avion în insula grecească Lesbos, care se află la doar o oră și 20 de minute de zbor de București. Este o destinație nouă pentru majoritatea românilor, dar sunt convins că toți cei care îndrăgesc Grecia se vor simți acasă în Lesbos.

„Aici, nu mai puțin de 19 plaje sunt certificate Blue Flag”

Prin acest nou produs, răspundem așteptării turiștilor de a se bucura de o vacanță confortabilă, accesibilă ca preț și ofertantă din punctul de vedere al experienței, susținând în același timp creșterea agenției organizatoare AeroVacanțe și, implicit, a volumului de vânzări pe segmentul de turism leisure”, declară Antonio Nițu, Director General al Grupului Aerotravel, relatează adevărul.ro.

Zborurile charter către Lesbos vor fi operate în fiecare vineri din București, din 14 iunie până în 13 septembrie 2024. Tarifele pentru sejurile în insula Lesbos încep de la 289 euro/persoană și includ transport charter avion, taxe de aeroport, transferuri, asistență turistică locală și 7 nopți de cazare. Așadar, sejururile în Lesbos sunt cu până la 20% mai ieftine față de sejururi similare în alte insule grecești. Zborurile charter sunt operate de compania TAROM și durează o oră și 20 de minute.

„Lesbos este o destinație care își păstrează autenticitatea, oferind turiștilor facilități foarte bune, peisaje încântătoare, o artă culinară plină de savoare, o atmosferă relaxată și, nu în ultimul rând, plaje foarte bune.

Aici, nu mai puțin de 19 plaje sunt certificate Blue Flag. Cele mai importante dintre acestea sunt situate în apropierea spațiilor de cazare din portofoliul AeroVacanțe, pentru a oferi un confort sporit turiștilor”, adaugă Antonio Nițu. 

În Lesbos, opțiunile de cazare variază de la vile turistice la prețuri atractive, aproape de plaje, taverne, magazine și stații de autobuz, până la hoteluri de 4 și 5 stele cu mic dejun sau demipensiune și servicii excelente. Un sejur de 7 nopți cu mic dejun la un hotel de 5 stele, cu transport charter avion, taxe de aeroport și asistență turistică incluse are tarife începând de la 484 euro/persoană.

Despre insula Lesbos

Insula Lesbos este locul perfect pentru o vacanță unică în adevărata Grecie. Insula este foarte apreciată de turiștii din întreaga lume pentru climatul său mediteranean blând, natura bogată cu peisaje atractive, satele tradiționale pitorești, bucătăria rustică și delicioasă și specialitățile locale cu gusturi și arome unice în toată Grecia.

În timpul sezonului turistic, Lesbos găzduiește nu mai puțin de 21 de festivaluri muzicale, culinare, sportive și folclorice, permițând vizitatorilor să se bucure de o vacanță captivantă, plină de culoare și de savoare autentic grecești.

Lesbos este situată în nord-estul Mării Egee și este a treia insulă ca mărime din Grecia, cu o populație de 83.000 de locuitori și o linie de coastă de peste 300 km. Are o istorie care datează din secolul al XI-lea î.Hr. și a adus contribuții semnificative la arta țării, de la poeta antică Sappho la Odysseus Elytis, care a câștigat Premiul Nobel pentru literatură.

Este, de asemenea, patria băuturii ouzo, a uleiului de măsline, a sortimentelor de brânzeturi și a sardinelor. Aici se produce aproape jumătate din cantitatea națională de ouzo, iar 40% din suprafața insulei este acoperită de peste 11 milioane de măslini.

După criza refugiaților din 2014 și pandemia Covid din 2020, Lesbos a revenit pe piața turistică europeană din 2022 și este acum una dintre cele mai sigure destinații de vacanță din Europa. În 2024, frumoasa insulă va primi turiști de pe piețe consacrate, precum Marea Britanie și țările nordice, și de la cei mai mari tour operatori europeni, care vor totaliza 25 de zboruri charter săptămânale.

Orar de zbor pentru cursa charter

Orarul de zbor pentru cursa charter cu plecare din București este:

București - Lesbos 07:45 – 09:10

Lesbos - București 10:00 – 11:20

Aeronavă: Airbus 318.

Plecări în fiecare vineri, în perioada 14 iunie - 13 septembrie 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net