O pacientă însărcinată, bolnavă de COVID, a intrat în comă imediat după naștere. Avea șanse minime de supraviețuire

Grace Victory, o femeie în vârstă de 31 de ani din Regatul Unit, a dus o luptă îndelungată cu virusul COVID-19. Medicii îi dădeau șanse minime de supraviețuire- mai exact, 5%- iar la doar două zile după ce a născut i-a fost indusă coma. Acum spune că a învățat să trăiască din nou.

 Grace Victory a suferit de o formă gravă de COVID-19 și a petrecut trei luni în comă, luptând pentru viața ei. Specialiștii au crezut că vloggerița din Buckinghamshire nu va supraviețui după ce a intrat în stop cardiac și au rămas surprinși de recuperarea ei „miraculoasă”. În ciuda tuturor lucrurilor care s-au întâmplat în ultimii ani din viața ei, femeia și fiul ei, Cyprus, sunt acum fericiți și sănătoși.

Vezi șiAtenție! Persoanele care au avut Covid pot dezvolta o boală gravă la plămâni

Când Grace era însărcinată în șapte luni, în decembrie 2020, a început să se simtă rău. Când a ajuns la spital, deși fiul ei nu trebuia să se nască până trei luni mai târziu, în Februarie, nivelul de oxigen pe care Grace îl avea era atât de scăzut încât medicii au decis să îi facă cezariană de urgență, în Ajunul Crăciunului. Lucrurile au început să se complice și, la doar două zile după naștere, a acceptat propunerea medicilor de a-i induce coma.  

Cum a supraviețuit, deși avea doar 5% șanse?

Ea a spus pentru BBC: „Când mă gândesc la naștere, nu simt că a fost deloc traumatizantă. A fost foarte calm, foarte relaxat totul și îmi amintesc că l-am atins pe Cyprus pentru scurt timp. Apoi s-a luat decizia că trebuie să merg la terapie intensivă.” Totodată, și-a amintit că s-a simțit confuză când partenerul ei plângea și a mărturisit că nu și-a dat seama că se afla într-o stare atât de gravă.

Nu rata: Thassos, explozie de infectări cu SARS-CoV-2! Cei mai mulți bolnavi sunt români

În timpul comei, ea a descris că a avut un „vis foarte lung și ciudat” în care a vorbit cu Dumnezeu și a văzut o lumină verde. Dar, după o lună, a suferit un stop cardiac despre care spune că a omorât-o practic, vreme de 5 minute, până ce medicii au resuscitat-o. S-a trezit, într-un final, în luna martie a anului 2021, la luni bune după ce a intrat în spital, iar medicii au descris recuperarea ei ca pe un miracol, spunând: „Se va vorbi ani buni despre tine, pentru că nu ar trebui să fii în viață”.

Chiar dacă nu a suferit leziuni ale creierului, Grace Victory a fost nevoită să învețe cum să meargă și a suferit enorm pentru că nu a fost prezentă la evenimente importante din viața fiului ei, precum prima baie și multe altele. Chiar și după ce a ieșit din comă a petrecut destul de puțin timp cu el și a fost internată într-un centru de recuperare. Nu își poate mișca degetul mare de la mână și este răgușită constant, din cauza cicatrizării țesuturilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
Laurențiu a câștigat prima poziție în concurs, în dauna a 400 de sportivi din toată lumea. FOTO L. I.
image
image
image
image
meghan markle 4 jpg
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)