O țară apreciată din Asia elimină vizele pentru români și introduce noi facilități. De la ce data

Ultima actualizare:

În curând, românii vor putea călătorii fără viză într-una din cele mai apreciate destinații de vacanță din Asia. Țara noastră a fost inclusă pe lista pe care se află încă 35 de state care vor beneficia de aceasta facilitate. Măsura are ca scop creşterea industriei turismului, de care depinde această țară, scrie publicaţia Bangkok Post. Guvernul thailandez a stabilit și data de la care această măsura intră în vigoare.

Fără viză în Thailanda

Sejururi și de 60 de zile în Thailanda fără viză
Sejururi și de 60 de zile în Thailanda fără viză

Cabinetul thailandez a aprobat marţi, 28 mai, o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulţi turişti, inclusiv scheme fără viză şi viză la sosire şi şederi mai lungi pentru studenţi şi un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari.

Până acum, pentru a putea călători în Thailanda, românii avea nevoie de viză pe care o puteau lua online sau direct de pe aeroport, cu o valabilitate de 15 zile.

Ministerul de Externe din Thailanda a propus măsurile pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, deoarece economia naţională depinde în mare măsură de turism, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke.

El a spus că numărul de ţări eligibile pentru intrarea fără viză va creşte de la 57 la 93. Cele 36 de noi ţări includ Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Sejururi se pot prelungi până la două luni

Sejururile vizitatorilor în cadrul acestei scheme au fost, de asemenea, prelungite la 60 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

De asemenea, cabinetul a aprobat viza la sosire pentru 31 de ţări, în creştere faţă de 19 ţări anterior.

Vizitatorii care doresc să lucreze şi să viziteze, de asemenea, destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile.

Anterior, aceştia aveau dreptul la doar două sejururi de 30 de zile fiecare, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii... precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri", a spus Chai Wacharonke. El a numit-o Viza Destinaţia Thailanda.

Facilități și pentru studenți

Studenţii străini din învăţământul superior pot rămâne timp de un an după absolvire, în loc să fie obligaţi să părăsească ţara imediat ce termină cursurile.

Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal", a spus purtătorul de cuvânt.

În Thailanda sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenţi străini, a spus el.

Măsurile aprobate vor intra în vigoare sâmbătă, 1 iunie

Vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care doresc vize de lungă şedere trebuie să aibă în prezent o asigurare de sănătate.

Cabinetul a aprobat, de asemenea, extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele şi ambasadele thailandeze de la 47 la 94 de locaţii, începând din septembrie, a spus purtătorul de cuvânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net