Peste 200 de români, blocați ore întregi pe aeroportul din Grecia. „Suntem cu copii mici, așteptăm să ne luăm bagajele, cei de aici au spus că o să închidă aeroportul”

Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane au rămas blocate pe aeroportul din Skiathos, Grecia. Zborul către București a fost amânat de mai multe ori, iar reprezentanții companiei aeriene nu ar fi oferit vreun răspuns, potrivit turiștilor români. În aceste condiții, oamenii au fost nevoiți să își caute singuri cazare. 

Zborul către București a fost amânat de mai multe ori Foto: Pixabay.com
Zborul către București a fost amânat de mai multe ori Foto: Pixabay.com

Ce declară românca stabilită în Grecia 

Românii au ajuns la aeroportul din Skiathos pentru un zbor programat inițial la ora 16:05, însă au fost informați de multiple amânări. „Aveam zbor din Skiathos spre București la 16:05. Am ajuns în aeroport, ne-au spus că pleacă la 18:30, apoi la 21:00, apoi la 22:40, după la 12:25 noaptea și apoi mâine dimineața. Următorul zbor spre București din Skiathos este pe 28, mi-au oferit să plec pe 28", a declarat românca blocată în Grecia, pentru Antena3 CNN.ro

Reprezentanții companiei aeriene nu ar fi oferit vreo explicație, spune Andreea. „Nu, ne-au spus într-un mail doar că din cauza grevelor din Franța și a lipsei de personal în aeroporturile din Europa au aceste întârzieri. Asta e tot ce ne-au spus".

"Suntem în jur de 200 de persoane cu familii, copii mici. Așteptăm!" 

„Nu au venit cu nicio explicație, au spus că zborul are întârziere și că își cer scuze. Ne-au dat și un voucher de 4 euro, în condițiile în care aici un sandwich este în jur de 10 euro. Nu știm dacă o să primim cazare sau nu. Suntem în jur de 200 și ceva de persoane cu familii, copii mici. Așteptăm să ne luăm bagajele, cei de aici au spus că o să închidă aeroportul și că trebuie să eliberăm.

Este o perioadă de vârf în Skiathos, camere disponibile, din ce am căutat, nu prea găsim. Nu prea știm ce să facem. Toată lumea e nervoasă, dezamăgită, nu știm ce să facem, unde o să stăm. Un sfârșit de vacanță minunat. Nici nu știm dacă mâine vom zbura, că poate și mâine o să facă la fel, să ne cheme la aeroport și apoi să anulez", a explicat un alt român, blocat pe aeroportul din Grecia. 

Ce drepturi ai în cazul amânării unui zbor 

Dacă zborul tău a fost anulat sau are întârzieri, ai dreptul, conform legislației europene, la compensații financiare sau chiar obținerea unui loc mai bun fără taxe suplimentare. În acest context este important să îți știi drepturile, pentru a le putea cere companiilor aeriene cu care călătorești compensatia corespunzatoare.

Pentru a primi compensații în cazul anulării/amânării zborului este nevoie să fi confirmat rezervarea și să fi făcut check-in-ul conform indicațiilor de pe bilet sau a recomandărilor companiei aeriene în cauză cu cel puțin 45 minute înainte de ora la care era programat zborul.

Pasagerii trebuie să primească alimente și băuturi 

Atunci când un zbor are amânări, pasagerii ar trebui să primească alimente și băuturi calde/răcoritoare. Acestea sunt oferite gratuit în următoarele cazuri: dacă zborul are o întârziere de minim două ore în cazul zborurilor din categoria 1 (mai scurte de 1500 km), dacă zborul are o întârziere de minim trei ore în cazul zborurilor din categoria 2 (cuprinse între 1500 și 3500 km) și dacă zborul are o întârziere de minim patru ore în cazul zborurilor din categoria 3 (ce depășește 3500 km).

De asemenea, dacă redirecționarea implică un avion care va decola a doua zi, poți cere cazarea peste noapte. În cazul în care amânarea zborului depășește cinci ore, pasagerii au dreptul de a cere banii pe bilet înapoi, precum și un zbor înapoi (dacă sunt pe un aeroport altul decât cel din țara din care au plecat).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net