Sfatul ambasadorului României în Cipru pentru românii blocați în aeroport: «Să se descurce singuri!»

Peste 50 de turiști români sunt blocați în Cipru, din cauza situației cu care se confruntă compania Blue Air, și se străduiesc să găsească o modalitare de a reveni în țară. Ei au cerut ajutorul Ambasadei României în Cipru și au primit un răspuns absolut halucinant din partea lui Dan Mihalache, ambasadorul României în Cipru.

Peste 50 de români sunt blocați în Cipriu, din cauza crizei Blue Air
Peste 50 de români sunt blocați în Cipriu, din cauza crizei Blue Air

Ambasadorul României în Cipru a participat la Forumul de Afaceri România-Cipru, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Asociaţia de Business Cipru-România. El a fost întrebat cum a acționat în cazul Românilor blocați în Cipru din cauza probelemlor de ordin financiar și logistic pe care le întâmpină compania Blue Air. 

Citește și: Mihai Mărgineanu, comentarii virulente despre scandalul Blue Air 

Dan Mihalache sugerează românilor să se descurce singuri!

Conform lui Dan Mihalache, românii vor trebui să se descurce singuri pentru că nu este responsabilitatea statului să intervină în astfel de situații. Astfel, ei vor fi nevoiți să găsească singuri o modalitate de a reveni în România și să scoată din buzunar alte zeci sau chiar sute de euro! 

„În fond este vorba de chestiuni private şi nu este vorba de chestiuni care angajează responsabilitatea statului. Responsabilitatea statului este pentru situaţii de război, crize umanitare, pentru catastrofe, nu neapărat întreruperea zboruri", a argumentat diplomatul român.

„Cu alte cuvinte, cred că românii vor trebui, încet-încet, să se descurce singuri, nu neapărat să apeleze la asistenţa statului, pentru lucruri care ţin de chestiuni private: drumuri, vacanţe şi aşa mai departe. Argumentul «am ajuns în Cipru şi nu am bani cu care să mă întorc» cred că este un pic exagerat în raportul datoriei pe care statul o are faţă de cetăţenii săi. Repet, statul are datorii în ceea ce priveşte situaţii de război, catastrofe naturale, crize umanitare. Dar cred că fiecare dintre noi, atunci când din păcate este confruntat cu o situaţie care ţine de un contract privat, un bilet de avion şi aşa mai departe, trebuie să se înveţe să se descurce singur", a completat Mihalache.

Vezi și: Criza Blue Air, departe de soluționare! 

Veşti proaste pentru cei care au bilete la Blue Air pentru următoarea lună. Operatorul aerian low-cost a anunţat că nu va relua zborurile până la 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Executivul a aprobat deja alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net