Preparatele surprinzătoare ale singurului restaurant din lume specializat în înghețată, premiat cu o stea Michelin

Îți dorești să încerci un preparat dulce, răcoritor și apreciat la nivel înalt? Află că singurul restaurant din lume specializat în înghețată și distins cu o stea Michelin se află în Taiwan, iar bucătarii creează aici combinații surprinzătoare de arome și texturi! 

Preparat dulce / Foto: Shutterstock
Preparat dulce / Foto: Shutterstock

Știai că dintre cele 3.000 de restaurante cu o stea Michelin din lume, unul singur oferă doar înghețată? Este vorba despre Minimal, din Taiwan, fondat de Arvin Wan, pasionat de gheață încă din copilărie: „Familia mea avea un frigider cu aparat de gheață și mâncam cuburi de gheață în fiecare zi”, a povestit el pentru „CNN”. Fascinat de senzația rece pe care o simțea pe limbă și de dulceața apei filtrate, Wan a început să experimenteze cu diverse ingrediente din congelator, iar pasiunea lui s-a transformat treptat în profesie.

În 2021, a deschis Minimal, iar numele restaurantului reflectă filosofia lui - minimul de ingrediente pentru o textură perfectă: „Îmi place doar gheața. Nu simt la fel și în legătură cu alte deserturi. Așa că am vrut doar să fac înghețată”, a continuat el.

Meniul surprinzător al restaurantului

De la parterul localului, clienții pot lua înghețata la pachet, iar la etaj se află 20 de locuri și un meniu cu șapte feluri.

La gelateria de la parter, aromele se schimbă constant, iar combinațiile sunt surprinzătoare, precum biluochun cu trestie de zahăr și Angelica morii sau ace de pin cu ulei de semințe de Camellia și ierburi locale. La etaj, meniul fix joacă cu temperaturi care merg de la 0°C până la -196°C, combinând înghețata cu fructe, plante și chiar cu azot lichid. Aici, fiecare preparat poartă un nume inspirat de temperatura la care este servit. Spre exemplu, masa poate începe cu înghețată cu loquat la 0°C, continuă cu gălușca caldă de orez și clătite crocante, iar printre vedetele meniului se numără înghețata cu flori de ghimbir sălbatic la -40°C sau preparatul cu azot lichid și cristale de gheață la -196°C. Masa se încheie cu un desert cald de patiserie, servit alături de înghețată de longan și osmanthus. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cafenea Sursa  Freepik com jpg
ceausescu sondaj jpg
499992705 1274123354512806 2651166906498329812 n jpg
nyzhnia apsha captura video jpg
Bunica Veruta, foto Facebook jpg
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
caz roxana calin colaj captura video jpg
cum aratanoul buletin electronic romani  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net