Prima gur─â de aer f─âr─â aparatul de oxigen, dup─â 300 de zile! Povestea celui mai grav caz COVID din Marea Britanie

#Coronavirus 20 ianuarie 2022

Britanicul Andrew Watts, de 40 de ani, a fost la limita dintre via┼ú─â ┼či moarte timp de 300 de zile dup─â ce a fost diagnosticat pozitiv pentru COVID-19, ├«n decembrie 2020. El a fost declarat cel mai grav ┼či mai ├«ndelungat caz de COVID-19 din Regatul Unit, dup─â ce ambii pl─âm├óni i-au colapsat ├«n timpul convalescen┼úei. Recent, el a putut s─â respire pentru prima oar─â f─âr─â ajutorul aparatelor.

image
Andrew Watts a fost imobilizat la pat timp de 300 de zile

A ├«nvins moartea ┼či revine la via┼ú─â! Andrew Watts, de 40 de ani, a stat 300 de zile imobilizat la pat, ├«n spital, dup─â ce a ajuns ├«n decembrie 2020, ├«ntr-o stare grav─â din cauza infec┼úiei cu COVID-19. Starea lui Watts, din Bexley, s-a agravat la ├«nceputul lui 2021 ┼či doctorii au luat ├«n calcul inclusiv varianta de a-i opri aparatul de respira┼úie mecanic─â, dup─â ce ambii pl─âm├óni ai britanicului au cedat complet din cauza infec┼úiei severe.

Cel mai bolnav de COVID-19 britanic a ajuns ├«ntre timp acas─â ┼či abia recent a putut s─â respire prima gur─â de aer proasp─ât ┼či s─â ├«ndep─ârteze de la nas tubul, care era conectat la aparatul de oxigen.

Cancerul limfatic de care suferea intrase în remisie

El ├«┼či aminte┼čte cu groaz─â Cr─âciunul din 2020 c├ónd a ajuns cu o pneumonie sever─â la Spitalul Regina Elisabeta, din Woolwich. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta ┼či ├«n luna februarie 2021, la cinci s─âpt─âm├óni de com─â indus─â, doctorii au sunat-o pe so┼úia lui Hayley pentru a discuta cu ea dac─â s─â ├«l deconecteze de la aparate sau nu. Femeia s-a opus cu lacrimi ├«n ochi ┼či Watts a stat timp de opt luni la Terapie Intensiv─â mai mult mort dec├ót viu.

Starea britanicului era extrem de grav─â ┼úin├ónd cont c─â la vremea respectiv─â doctorii observaser─â c─â inclusiv cancerul limfatic de care suferea intrase ├«n remisie. ├Äns─â taximetristul Andrew Watts a luptat cu virusurile ┼či infec┼úia ┼či ├«n octombrie 2021 a fost externat.

A renunţat de abia în ianuarie la aparate

├Äns─â co┼čmarul lui era departe de a se fi ├«ncheiat, av├ónd ├«n vedere complica┼úiile care au intervenit din cauza perioadei ├«ndelungate ├«n care a fost conectat la aparatul de respira┼úie artificial─â.

ÔÇŁAbia acum 10 zile am renun┼úat la canula nazal─â (n.r. tubul care ├«l men┼úinea conectat la aparatul de oxigen) ┼či am putut respira singur de c├ónd am ie┼čit din spitalÔÇŁ, a declarat pe 20 ianuarie Watts pentru MyLondon, interviu preluat de Daily Mail, ├«n edi┼úia sa electronic─â.

image
├Änainte ┼či dup─â opera┼úie

├Änva┼ú─â s─â mearg─â ┼či s─â vorbeasc─â din nou

El continu─â s─â foloseasc─â aparatul de oxigen c├óte 9 ore pe noapte pentru a-┼či ajuta pl─âm├ónii s─â se refac─â. ├Äntre timp, familia ├«l ajut─â s─â ├«nve┼úe s─â vorbeasc─â ┼či s─â mearg─â din nou. ├Änc─â din noiembrie 2021 a reu┼čit s─â stea ├«n picioare timp de 15 minute, ├«ncerc├ónd s─â ├«nve┼úe picioarele cum s─â se mi┼čte. Fiii lui, Jack, 6 ani, ┼či Joshua, 3 ani, sunt cei care ├«l ambi┼úioneaz─â s─â lupte cu boala.

Pe perioada ├«n care a fost conectat prin traheostomie la ma┼čina de respirat, Watts a discutat cu Hayley scriind cu creta pe o tabl─â adus─â ├«n salon de asistente. ├Än noiembrie 2021 ┼či-a propus s─â ajung─â pe jos p├ón─â la ┼čcoala fiului s─âu, ├«ns─â abia recent a reu┼čit s─â ├«┼či duc─â la ├«mplinire visul.

ÔÇŁLunea trecut─â am reu┼čit s─â merg p├ón─â la ┼čcoal─â ┼či ├«napoi. Evident, nu am f─âcut mul┼úi pa┼či pe jos: am mers cu ma┼čina p├ón─â acolo ┼či l-am condus p├ón─â la poart─â. Am revenit la ma┼čin─â, am condus acas─â ┼či c├ónd am intrat ├«n cas─â am sim┼úit c─â sunt stors de vlag─âÔÇŁ, a declarat Watts, citat de Daily Mail.

Gaura din g├ót, unde a avut tubul de respira┼úie, ├«l incomodeaz─â ├«ngrozitor pentru c─â ÔÇŁ┼čuier─âÔÇŁ ┼či pierde ap─â c├ónd bea, dar sper─â ca via┼úa lui s─â revin─â ├«ncet-├«ncet la normal.

S-a vaccinat de trei ori

Watts s-a vaccinat de trei ori ├«mpotriva COVID-19 ┼či sper─â s─â tr─âiasc─â suficient de mult ├«nc├ót s─â ├«┼či vad─â copiii la liceu.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

irina tanase 13 jpg
BeFunky collage (5) jpg
irinel columbeanu
andre JPG
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
bone ferenc criminal bihor Ziua de Cluj jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png
8 sotia lui nicusor dan 1 jpg jpeg