Prințul Harry se întoarce în camera de judecată! Ducele, față-n față cu Guvernul

Prințul Harry se pregătește să se prezinte în fața instanței de judecată, asta în urma deciziei ca acesta să nu aibă parte de protecția sa și a familiei pe tot parcursul șederii în Marea Britanie. 

La începutul acestei luni, Ducele de Sussex i-a cerut permisiunea avocatului său, Justice Swift, pentru a avea parte de un judecător să conteste decizia Guvernului Regatului Unit. 

În urma deciziei de la finalul lunii iulie, Curtea Supremă a decis ca Prințul Harry să retrimită în instanță cazul său.

Citește și: Prințul Harry, din ce în ce mai trist! Fanii ducelui de Sussex sunt îngrijorați

Cu toate acestea, cazul Ducelui de Sussex a fost lovit puternic de către instanță, judecătorul refuzând să acorde permisiunea pentru unele dintre pretențiile sale. El a respins argumentele prezentate de echipa juridică a lui Harry care atestă că ar fi trebuit să i se spună cine din comitet a luat decizia de acordare a protecției în timpul șederii în Marea Britanie. 

Află și despre: „Cheliosul” de Sussex. Câți ani se mai poate bucura Prințul Harry de podoaba capilară

Prințul Harry, fără protecție în Marea Britanie

Cazul Prințul Harry face referire la decizia din februarie 2020 a Comitetului Executiv pentru Protecția Regalității și a Personajelor Publice (RAVEC) cu privire la securitatea sa, după ce i s-a spus că nu va mai primi „același grad” de securitate personală în timpul vizitei.

Echipa juridică a lui Harry încearcă să susțină că aranjamentele de securitate stabilite într-o scrisoare de la RAVEC și aplicarea lor atunci când a vizitat Regatul Unit în iunie 2021, au fost invalide din cauza „neechitații procedurale”.

Avocații Ministerului de Interne spun că Ravec avea dreptul să ia decizia pe care a luat-o și anume că aranjamentele de securitate ale lui Harry vor fi luate în considerare „de la caz la caz”, susținând că permisiunea pentru o revizuire judiciară completă ar trebui refuzată.

Într-o hotărâre publică de vineri, judecătorul Swift a declarat că ducele a introdus cererea de contestație judiciară din cinci motive, dintre care patru erau „disponibile” și au primit permisiunea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
furt seif 01, captură video
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net