Provocarea periculoasă de pe TikTok a ajuns să afecteze viețile tinerilor! Archie, un băiat de 12 ani, a ajuns în moarte cerebrală

Ultima actualizare:

Aplicația TikTok a început să facă furori imediat după lansare, în anul 2017, când milioane de utilizatori au început să își posteze videoclipurile. Conținutul variază, însă, iar pe TikTok regăsim de toate, de la coregrafii și până la provocări extrem de periculoase. Archie Battersbee, un băiat în vârstă de doar 12 ani din Marea Britanie a fost găsit cu o ligatură la gât, inert, pe 7 aprilie.

 Cercurile identice în nuanțe de violet care au făst găsite pe dosul mâinilor unei fete din Marea Britanie păreau inofensive la început, Tori Barber, mama ei, credea că micuța ei s-a desenat cu un pix sau stilou. De fapt, peticele întunecate prezente pe pielea fetei erau arsuri, pe care și le-ar fi făcut atunci când a pulverizat un deodorant direct pe piele, pentru a crea senzația de îngheț. Rezultatul, însă, este similar cu degerăturile.

S-ar putea să te intereseze: Atenție! TikTok va folosi datele personale fără consimțământul tău

Cercurile mov au fost doar începutul tragediei care avea să vină. În 24 de ore, fata a ajuns la spital cu dureri chinuitoare, iar medicii au anunțat familia că s-ar putea să necesite mai multe grefe de piele pentru a trata arsurile care dezvoltaseră deja și vezicule. Deci, ce ar fi determinat-o să își facă una ca asta? O provocare „distractivă” pe care unii copiii din școala lui au găsit-o pe TikTok și pe care el a ales să o încerce împreună cu o prietenă. Și nu e singura care și-a pus viața în pericol, din cauza unui astfel de challenge găsit pe TikTok.

Archie Battersbee are tot 12 ani și se confruntă cu probleme grave de sănătate, după ce a vrut să intre în rândul copiilor de vârsta lui și a dat peste un joc care l-a lăsat în moarte cerebrală.

Archie Battersbee aproape și-a pierdut viața, după ce a făcut o provocare periculoasă pe TikTok

„Toate acestea pentru câteva secunde de prostie. Asta a fost o provocare văzută de altcineva pe TikTok și fiica mea a vrut să vadă cum se simte. Nu și-a dat seama că asta se va întâmpla”, a scris mama unei alte fetițe, despre aceeași provocare.

Nu rata nici: VIDEO El este cel mai sexy Chef de pe TikTok! Metoda sa unică de a găti paste a devenit virală

Cazul lui Archie Battersbee este cel mai emoționant și înfricoșător, dat fiind faptul că a fost declarată moartea cerebrală, după ce a leșinat în propria locuință. Provocarea încurajează utilizatorii aplicației să se sufoce, până când ajung să își piardă cunoștința. Copilul a fost găsit cu un cordon înfășurat în jurul gâtului, iar părinții sunt acum disperați. Cazul lui Archie nu este unul izolat.

Medicii au decis să îl deconecteze pe băiat de la aparatul de susținere a vieții, iar ea a făcut apel inclusiv la Curtea Supremă și CEDO.  La sfârșitul unei înfățișări care a avut loc pe data de 13 iunie, judecătorul a decis că Archie a murit în ziua scanării RMN din 31 mai și că este ținut în viață exclusiv de aparate, în ciuda încercărilor părinților de a-I opri pe oamenii legii din a lua decizia tulburătoare de a-l deconecta pe copil.

Luna trecută, reprezentanții TikTok au fost dați în judecată de părinții a două tinere din SUA, care susțin că algoritmii periculoși au fost vinovați pentru moartea copiilor lor. Cu toate acestea, oficialii susțin că „elimină orice contact care promovează un comportament periculos care ar putea cauza rău”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net