Atenție! TikTok va folosi datele personale fără consimțământul tău

TikTok va deveni un loc ceva mai nesigur pentru milioanele de utilizatori din lumea întreagă, deoarece aplicația a trimis în ultima vreme, mai multe notificări în care anunță că politica lor de advertising va permite colectarea datelor personale fără consimțământ. 

image
Atenție! TikTok va folosi datele personale fără consimțământul tău

Despre ce este vorba mai exact? Ei bine persoanele cu un cont de TikTot vor primi publicitate direcționată, pe platforma de socializare, începând cu data de 13 iulie. Așadar, în funcție de ultimele căutări pe google, sau de activitatea pe alte rețele de socializare, împătimiții de TikTok vor vedea și reclame despre produsele lor preferate. 

Citește și: Rămânem fără Facebook și Instagram? Câte zile te mai poți bucura de aplicații

Deși sună bine, accesul la datele personale, fără consimțământul utilizatorilor, încalcă legislația U.E, iar prima care s-a sesizat a fost Italia. 

Reprezentanții platformei de socializare TikTok au declarat că analizează plângerea din partea Agenției Italiene pentru Protecția Datelor Personale. 

Ne străduim să construim o experienţă personalizată pentru comunitatea noastră şi, în acelaşi timp, ne angajăm să respectăm confidenţialitatea utilizatorilor noştri... şi să funcţionăm în conformitate cu toate reglementările relevante. Evaluarea notificării recente a Agenţiei Italiene pentru Protecţia Datelor este încă în desfăşurare şi nu putem comenta mai mult”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok, potrivit Adevarul.ro

Vezi și: WhatsApp te lasă să ștergi mesajele și după 2 zile. De ce este o mare greșeală

Ce sancțiuni riscă platforma TikTok

  Platforma de socializare nu va scăpa atât de ușor de acuzațiile din partea Agenției Italiene, întrucât instituția este determinată să impună restricții, în cazul în care TikTok nu va retrage modificările. 

Nu rata nici: Atenție! Milioane de iPhone-uri vor deveni periculoase. Iată ce trebuie să faci

Un alt motiv de îngrijorare este faptul că există riscul ca publicitatea neadecvată să fie îndreptată către copii, având în vedere că TikTok s-a mai confruntat în trecut cu erori în monitorizarea vârstei utilizatorilor săi.

 Agenţia de reglementare din Italia a sesizat acest caz Comisiei pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principalul organism de reglementare al UE pentru TikTok şi alte firme de internet. TikTok riscă amenzi de până la 4% din veniturile globale pentru încălcarea regulilor privind dreptul la confidențialitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Protest in Iran FOTO EPA EFE jpg
Kim Kardashian (8) jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg