LIVE TEXT Ministrul rus al Apărării a transmis un ultimatum forțelor ucrainene din Mariupol

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ziua 53 de război între Rusia și Ucraiana. Trupele ruse continuă să atace mai multe orașe, între care se numără Harkov și Liov. Ministrul rus al Apărării a transmis un ultimatum forțelor ucrainene. 

Ziua 53 de război
Ziua 53 de război

În cursul zilei de duminică, 17 aprilie, noi explozii s-au auzit în orașul Kiev. Ministrul rus al Apărării a transmis un ultimatum forțelor ucrainene care luptă la Mriupol și le-a solicitat să depună armele. Președintele Volodimir Zelenski a transmis că dacă trupele sale din Mariupol vor fi eliminate atunci orice posibilitate de a negocia cu Moscova va fi exclusă definitiv. 

Un important general rus a murit

Moscova a anunțat sâmbătă moartea unui general rus în luptele din Ucraina. Oficialii ruși și-a exprimat condoleanțe pentru comandantul adjunct al Armatei a 8-a a Rusiei, generalul-maior Vladimir Frolov, care a murit în Ucraina în această săptămână, în timpul conflictelor armate. 

Rusia a intensificat atacurile în mai multe locații din estul Ucrainei, au precizat oficialii ucraineni. Administrația militară a regiunii Lugansk a declarat că au fost provocate daune mari infrastructurii civile în urma atacurilor rusești în regiune.

Regiunile Mykolaiv și Herson din sudul Ucrainei au fost bombardate sâmbătă, se arată într-un comunicat. Declarația susține că forțele ruse au fost „înfuriate de pierderile din Marea Neagră”, o referire aparentă la scufundarea crucișatorului rusesc cu rachete ghidate Moskva.

Kiev, bombardat cu rachete de croazieră

 Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte câteva rănite în Kiev, după ce capitala ucraineană a fost bombardată sâmbătă dimineața, a declarat primarul orașului.

Procuratura din Harkov a anunțat sâmbătă că doi civili au fost uciși și 18 au fost răniți într-o lovitură cu rachete de croazieră în orașul din nord-estul Ucrainei.

Șeful administrației militare regionale din Lviv din vestul Ucrainei a precizat că sistemele antiaeriene ucrainene au doborât rachete de croazieră rusești care au fost lansate sâmbătă dimineața către regiunea Lvov.

Serhii Haidai, șeful administrației militare a regiunii Lugansk, menționează că infrastructura civilă a suferit daune mari în urma atacurilor rusești în regiunea de est a Ucrainei. 

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc în conflictul dintre Rusia și Ucraina în timp real. Toate articolele și informațiile despre Războiul din Ucraina le puteți găsi AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net