LIVE TEXT 900 de civili ucraineni ucişi de ruşi, identificaţi. Ce i-a cerut Zelenski lui Biden

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Federația Rusă a amenințat Ucraina că va ataca centre de comandă din Kiev, dacă țara agresată va ataca Rusia pe teritoriul ei. Ca răspuns, Ucraina a zis că va riposta, dacă Rusia se gândește să se mai apropie de Kiev.

Ziua 51 de război în Ucraina
Ziua 51 de război în Ucraina

UPDATE 23.50 Volodimir Zelenski i-a solicitat lui Joe Biden ca SUA să numească Rusia "stat sponsor al terorismului"

Conform Washington Post, preşedintele ucrainean a făcut cererea ca parte a unui efort de a condamna acţiunile Rusiei în ţara sa. Biden nu a promis nimic lui Zelenski. 

În prezent, pe lista statelor care sunt numite "sponsor al terorismului" se află Coreea de Nord, Cuba şi Iran. 

UPDATE 21.50 900 de civili ucişi în regiunea Kievului au fost identificaţi în de autorităţile din Ucraina. 

 „Astăzi am ajuns la cifra de 900 de civili ucişi. Subliniez, aceştia sunt civili ale căror cadavre le-am găsit şi le-am predat pentru o examinare amănunţită printr-o expertiză medico-legală. Toţi aceşti oameni au murit de mâinile armatei ruse. Cel mai mare număr de victime a fost descoperit la Bucea - peste 350”, a spus Andrii Nebîtov.

UPDATE 19.48 Volodimir Zelenski a declarat că „toate ţările din lume” trebuie să fie pregătite pentru cazul în care Vladimir Putin va folosi arme nucleare, în războiul cu Ucraina.

UPDATE 18.45 Ucraina ar fi ucis 20.000 de militari ruşi de la începutul războiului, din 24 februarie, a anunţat Ministrul de Externe ucrainean.

UPDATE 18.00 Ucraina a anunţat că echipajul crucişătorului rus Moskva, care s-a scufundat joi în Marea Neagră nu a putut fi salvat. Conform autorităţilor, Moscova nu va ierta Kievul pentru scufundarea navei.

SUA susţin că Moskya nu avea armament nuclear la bord.

UPDATE 14.00 Șapte civili ucraineni au murit în urma atacului trupelor ruse asupra convoiului umanitar, care a avut loc joi. 

Alte 27 de persoane au fost rănite în timp ce autobuzele se aflau în apropierea satului Borova, aproape de orașul Izium.

UPDATE 13.30 Rusia susține progrese în orașul Mariupol, pe măsură ce unitățile ucrainene își consolidează apărarea.

Într-o declarație de la începutul acestei săptămâni, pușcașii marini ucraineni au promis că vor continua, în ciuda proviziilor și armelor în scădere.

UPDATE 10.10 Japonia este „îngrijorată” de testele Rusiei cu rachete de croazieră în Marea Japoniei. 

Tokyo și-a transmis „îngrijorările” Moscovei cu privire la testele de rachete de croazieră efectuate de Rusia în Marea Japoniei, a declarat, vineri, ministrul de externe al Japoniei, Yoshimasa Hayashi.

UPDATE 08.00 Nava de război „Moscova” se scufundă în Marea Neagră, a informat Ministerul rus al Apărării, prin intermediul agențiilor de presă rusești. 

Recent, din Bryansk, Rusia, au apărut videoclipuri cu rețele sociale asupra unui presupus atac din partea Kievului. Atacul a avut loc la punctul de frontieră Novye Yurkovichi. 

Partea ucraineană a negat aceste acuzații. 

Cronica războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie, când Rusia a distrus pacea care a domnit peste Europa, în ultimii 70 de ani, iar foarte mulți dintre noi ne-am speriat pentru viitorul vieții așa cum o știm. 

Pericolul unui atac nuclear a fost ridicat, pentru prima dată, pe data de 27 februarie, când Vladimir Putin le-a ordonat subordonaților să pregătească armele nucleare pentru atac. Recent, s-a dovedit că infrastructura necesară pentru lansa o rachetă nucleară nu este pregătită: silozurile nu sunt pregătite și capetele nucleare nu sunt armate, potrivit serviciilor secrete Occidentale. 

Pentru prima dată, Occidentul a crezut că o posibilă revoluție s-ar putea să-l dea jos pe Vladimir Putin, pe data de 6 martie, dar activismul anti-război din Rusia a fost înlocuit, foarte repede, de represalii și susținerea directă a crimelor lui Vladimir Putin prin prezența mult mai puternică a simbolului „Z” chiar și în rândul societății civile. 

Vladimir Putin a destabilizat ordinea mondială pe data de 22 martie, când politica nucleară a Rusiei a fost reiterată de către Kremlin, iar un atac nuclear este posibil doar dacă existența Rusiei este în pericol. 

Atacurile rusești au avut ca punct mai multe puncte strategice și psihologice: Atacarea Turnului TV din Kiev, dar multe dintre acestea au avut în vedere clădiri publice sau locuri în care civilii se ascundeau: orașul HarkovTeatrul din Mariupol sau chiar Maternitatea din Mariupol.

După mai multe runde de negocieri care nu au dus nicăieri, prima retragere a trupelor ruse a adus în vizorul lumii crimele făcute de către armata Federației Ruse în Bucea și Irpin.

Cel mai recent eveniment a pus NATO în stare de alertă, un posibil atac chimic asupra orașului Mariupol. În trecut, Joe Biden a declarat că Alianța va răspunde în cazul unui asemenea atac.

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc în conflictul dintre Rusia și Ucraina în timp real. Toate articolele și informațiile despre Războiul din Ucraina le puteți găsi AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net