Regina Elisabeta, scrisoare emoționantă din copilărie. Ce le-a spus părinților

Ultima actualizare:

O scrisoare semnată de Regina Elisabeta când avea doar 11 ani a fost făcută publică pentru prima dată. Micuța prințesă le-a lăsat atunci un mesaj simpatic părinților săi. Bineînțeles, la final s-a semnat cu numele ei de alint, „Lilibet”.

image

Regina Elisabeta a II-a a scris biletul pentru a sărbători încoronarea regelui George al VI-lea în 1937. După 85 de ani, hârtia a fost făcută publică pentru prima dată de Royal Collection Trust, scrie The Mirror.

Această scrisoare a fost adresată către „mamma și papa" și a fost semnată adorabil: „Lilibet, ea însăși". Acest nume reprezintă porecla pe care i-a dat-o familia atunci când era o copilă. Mult timp din viața a continuat să fie alintată astfel.

Ce a scris Regina Elisabeta în scrisoarea de acum 85 de ani

Regina Elisabeta e poreclită Lilibet de familia ei
Regina Elisabeta e poreclită Lilibet de familia ei

În scrisoare, viitoarea regină oferă o relatare detaliată a întâmplărilor din timpul încoronării tatălui ei, care a venit după ce fratele acestuia, Eduard al VIII-lea, a coborât de pe tron.

Micuța Lilibet povestește cum în acea zi a fost trezită de sunetul pușcașilor marini regali la ora 5 dimineața. Tânăra Elisabeta își amintește că purta un halat și privea momentul de la geamul din dormitorul ei.

Apoi, viitoare regină relatează în scrisoare cum, la ora 7.30, familia a mers la grădiniță pentru a o lua pe sora ei, Prințesa Margareta. Ulterior, își informează părinții în scrisoare că ea și sora ei nu au putut termina micul dejun.

Regina Elisabeta povetește în scrisoare unul din primele ei evenimente majore

Biletul scris de Regina Elisabeta când avea 11 ani. Foto: Royal Archives/The Mirror
Biletul scris de Regina Elisabeta când avea 11 ani. Foto: Royal Archives/The Mirror

Încoronarea regelui George al VI-lea în 1937 a fost unul din primele evenimente importante la care a participat regina Elisabeta. Micuța Lilibet povestește în scrisoarea de acum 85 de ani că era prea încântată în acea zi.

Apoi, ea detaliază rochile pe care le-au purtat fetele. Acestea erau confectionate din matase albă si cu mâneci bufante. Lilibet a adăugat că, ea și cu sora ei au sărutat-o pe mama lor și i-au urat mult succes înainte ca familia să se îndrepte spre Westminster Abbey, scrie The Mirror.

Scrisoarea este apoi semnată „Lilibet", după numele de alint pe care l-a purtat aproape toată viața ei. De altfel, acest nume avea să fie folosit și de Ducele și Ducesa de Sussex. Anul trecut, Harry și Meghan au devenit părinții lui Lilibet Diana. Micuța a fost botezată după Regina Elisabeta a II-a, dar și după mama prințului Harry, prințesa Diana.

În aceste zile, Regina Elisabeta se pregătește de momentul care marchează cei 70 de ani pe care i-a petrecut la conducerea Marii Britanii. Acesta va avea loc la începutul lunii viitoare. Evenimentele din cadrul Jubileului de Platină se vor desfășura între 2 și 5 iunie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net