Regina Elisabeta, scrisoare emo╚Ťionant─â din copil─ârie. Ce le-a spus p─ârin╚Ťilor

O scrisoare semnat─â de Regina Elisabeta c├ónd avea doar 11 ani a fost f─âcut─â public─â pentru prima dat─â. Micu╚Ťa prin╚Ťes─â le-a l─âsat atunci un mesaj simpatic p─ârin╚Ťilor s─âi. Bine├«n╚Ťeles, la final s-a semnat cu numele ei de alint, ÔÇ×LilibetÔÇŁ.

image

Regina Elisabeta a II-a a scris biletul pentru a s─ârb─âtori ├«ncoronarea regelui George al VI-lea ├«n 1937. Dup─â 85 de ani, h├órtia a fost f─âcut─â public─â pentru prima dat─â de Royal Collection Trust, scrie The Mirror.

Aceast─â scrisoare a fost adresat─â c─âtre ÔÇ×mamma ╚Öi papa" ╚Öi a fost semnat─â adorabil: ÔÇ×Lilibet, ea ├«ns─â╚Öi". Acest nume reprezint─â porecla pe care i-a dat-o familia atunci c├ónd era o copil─â. Mult timp din via╚Ťa a continuat s─â fie alintat─â astfel.

Ce a scris Regina Elisabeta în scrisoarea de acum 85 de ani

Regina Elisabeta a II a, în copilărie  jpeg
Regina Elisabeta e poreclit─â Lilibet de familia ei

În scrisoare, viitoarea regină oferă o relatare detaliată a întâmplărilor din timpul încoronării tatălui ei, care a venit după ce fratele acestuia, Eduard al VIII-lea, a coborât de pe tron.

Micu╚Ťa Lilibet poveste╚Öte cum ├«n acea zi a fost trezit─â de sunetul pu╚Öca╚Öilor marini regali la ora 5 diminea╚Ťa. T├ón─âra Elisabeta ├«╚Öi aminte╚Öte c─â purta un halat ╚Öi privea momentul de la geamul din dormitorul ei.

Apoi, viitoare regin─â relateaz─â ├«n scrisoare cum, la ora 7.30, familia a mers la gr─âdini╚Ť─â pentru a o lua pe sora ei, Prin╚Ťesa Margareta. Ulterior, ├«╚Öi informeaz─â p─ârin╚Ťii ├«n scrisoare c─â ea ╚Öi sora ei nu au putut termina micul dejun.

Regina Elisabeta povetește în scrisoare unul din primele ei evenimente majore

image
Biletul scris de Regina Elisabeta când avea 11 ani. Foto: Royal Archives/The Mirror

├Äncoronarea regelui George al VI-lea ├«n 1937 a fost unul din primele evenimente importante la care a participat regina Elisabeta. Micu╚Ťa Lilibet poveste╚Öte ├«n scrisoarea de acum 85 de ani c─â era prea ├«nc├óntat─â ├«n acea zi.

Apoi, ea detaliază rochile pe care le-au purtat fetele. Acestea erau confectionate din matase albă si cu mâneci bufante. Lilibet a adăugat că, ea și cu sora ei au sărutat-o pe mama lor și i-au urat mult succes înainte ca familia să se îndrepte spre Westminster Abbey, scrie The Mirror.

Scrisoarea este apoi semnat─â ÔÇ×Lilibet", dup─â numele de alint pe care l-a purtat aproape toat─â via╚Ťa ei. De altfel, acest nume avea s─â fie folosit ╚Öi de Ducele ╚Öi Ducesa de Sussex. Anul trecut, Harry ╚Öi Meghan au devenit p─ârin╚Ťii lui Lilibet Diana. Micu╚Ťa a fost botezat─â dup─â Regina Elisabeta a II-a, dar ╚Öi dup─â mama prin╚Ťului Harry, prin╚Ťesa Diana.

├Än aceste zile, Regina Elisabeta se preg─âte╚Öte de momentul care marcheaz─â cei 70 de ani pe care i-a petrecut la conducerea Marii Britanii. Acesta va avea loc la ├«nceputul lunii viitoare. Evenimentele din cadrul Jubileului de Platin─â se vor desf─â╚Öura ├«ntre 2 ╚Öi 5 iunie.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

gabi badalau evenimente jpg
image png
peter imre corina d─ânil─â jpg
646x404 (1) jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg