Regina Elisabeta, scrisoare emo╚Ťionant─â din copil─ârie. Ce le-a spus p─ârin╚Ťilor

O scrisoare semnat─â de Regina Elisabeta c├ónd avea doar 11 ani a fost f─âcut─â public─â pentru prima dat─â. Micu╚Ťa prin╚Ťes─â le-a l─âsat atunci un mesaj simpatic p─ârin╚Ťilor s─âi. Bine├«n╚Ťeles, la final s-a semnat cu numele ei de alint, ÔÇ×LilibetÔÇŁ.

image

Regina Elisabeta a II-a a scris biletul pentru a sărbători încoronarea regelui George al VI-lea în 1937. După 85 de ani, hârtia a fost făcută publică pentru prima dată de Royal Collection Trust, scrie The Mirror.

Aceast─â scrisoare a fost adresat─â c─âtre ÔÇ×mamma ╚Öi papa" ╚Öi a fost semnat─â adorabil: ÔÇ×Lilibet, ea ├«ns─â╚Öi". Acest nume reprezint─â porecla pe care i-a dat-o familia atunci c├ónd era o copil─â. Mult timp din via╚Ťa a continuat s─â fie alintat─â astfel.

Ce a scris Regina Elisabeta în scrisoarea de acum 85 de ani

Regina Elisabeta a II a, în copilărie  jpeg
Regina Elisabeta e poreclit─â Lilibet de familia ei

În scrisoare, viitoarea regină oferă o relatare detaliată a întâmplărilor din timpul încoronării tatălui ei, care a venit după ce fratele acestuia, Eduard al VIII-lea, a coborât de pe tron.

Micu╚Ťa Lilibet poveste╚Öte cum ├«n acea zi a fost trezit─â de sunetul pu╚Öca╚Öilor marini regali la ora 5 diminea╚Ťa. T├ón─âra Elisabeta ├«╚Öi aminte╚Öte c─â purta un halat ╚Öi privea momentul de la geamul din dormitorul ei.

Apoi, viitoare regin─â relateaz─â ├«n scrisoare cum, la ora 7.30, familia a mers la gr─âdini╚Ť─â pentru a o lua pe sora ei, Prin╚Ťesa Margareta. Ulterior, ├«╚Öi informeaz─â p─ârin╚Ťii ├«n scrisoare c─â ea ╚Öi sora ei nu au putut termina micul dejun.

Regina Elisabeta povetește în scrisoare unul din primele ei evenimente majore

image
Biletul scris de Regina Elisabeta când avea 11 ani. Foto: Royal Archives/The Mirror

├Äncoronarea regelui George al VI-lea ├«n 1937 a fost unul din primele evenimente importante la care a participat regina Elisabeta. Micu╚Ťa Lilibet poveste╚Öte ├«n scrisoarea de acum 85 de ani c─â era prea ├«nc├óntat─â ├«n acea zi.

Apoi, ea detaliază rochile pe care le-au purtat fetele. Acestea erau confectionate din matase albă si cu mâneci bufante. Lilibet a adăugat că, ea și cu sora ei au sărutat-o pe mama lor și i-au urat mult succes înainte ca familia să se îndrepte spre Westminster Abbey, scrie The Mirror.

Scrisoarea este apoi semnat─â ÔÇ×Lilibet", dup─â numele de alint pe care l-a purtat aproape toat─â via╚Ťa ei. De altfel, acest nume avea s─â fie folosit ╚Öi de Ducele ╚Öi Ducesa de Sussex. Anul trecut, Harry ╚Öi Meghan au devenit p─ârin╚Ťii lui Lilibet Diana. Micu╚Ťa a fost botezat─â dup─â Regina Elisabeta a II-a, dar ╚Öi dup─â mama prin╚Ťului Harry, prin╚Ťesa Diana.

În aceste zile, Regina Elisabeta se pregătește de momentul care marchează cei 70 de ani pe care i-a petrecut la conducerea Marii Britanii. Acesta va avea loc la începutul lunii viitoare. Evenimentele din cadrul Jubileului de Platină se vor desfășura între 2 și 5 iunie.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á┬á

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
mira 10 jpg
nicolae alina romaniei binder jpg
image png
mire si mireasa cu verighete freepick jpg
summer well 2019 jpeg
index (19) webp