Rusia a oprit furnizarea cu gaze către Europa, prin conducta Yamal! Ce țări sunt vizate

Ultima actualizare:

Rusia a oprit aprovizionarea cu gaze prin conducta Yamal, potrivit datelor de la granița cu Polonia și Germania. Săptămâna trecută Moscova transmis un avertisment Germaniei că va opri alimentarea cu gaze. 

Rusia a oprit furnizarea cu gaze către Europa, prin conducta Yamal! Ce țări sunt vizate
Rusia a oprit furnizarea cu gaze către Europa, prin conducta Yamal! Ce țări sunt vizate

O secțiune a conductei rusești Yamal-Europa a fost oprită marți dimineață. Ruta fluxului de gaze dinspre conducta Yamal vizează  Belarus, Polonia și Germania.

Conducta este una dintre rutele majore de furnizare a gazului rusesc către Europa și din cauza unor posibile întreruperi ale aprovizionării cu energie după invadarea Ucrainei de către Rusia, prețurile gazelor europene au crescut marți dimineață.

Prețul de referință al gazului olandez în prima lună a crescut cu aproape 12%, la 123,50 euro pe megawat oră (MWh).

Datele operatorului Gascade au arătat că fluxurile de gaz către est, la punctul de ieșire din Mallnow, au fost de 4.997.859 kilowați-oră pe oră (kWh/h), curgând în cealaltă direcție mai devreme în această dimineață, notează Adevarul.ro

Gazul curgea anterior spre Germania pe fondul cererii puternice și al prețurilor ridicate ale gazului.

Rusia a ameninţat Germania săptămâna trecută cu întreruperea aprovizionării cu gaze naturale și cu creșterea prețului țițeiului la peste 300 de dolari barilul, din cauza sancţiunilor din impuse din partea Occidentului.

Fluxurile de gaz rusești către Europa prin alte rute majore, inclusiv conducta Nord Stream 1 peste Marea Baltică, au fost stabile marți dimineața.

Petrolul din Marea Nordului s-a scumpit 

Debitele de gaze prin Nord Stream 1 au fost constante la 73.286.889 kWh/h, au arătat datele operatorului.

Pentru furnizarea în Slovacia din Ucraina prin punctul de frontieră Velke Kapusany, nominalizările de capacitate au fost de aproximativ 882.527 megawați oră pe zi.

Gazprom a declarat marți că continuă transporturile de gaze prin Ucraina, cu volume de 109,6 milioane de metri cubi pe zi, în mare parte neschimbate în această lună.

Petrolul din Marea Nordului, care este esențial pentu Europa, a fost cotat, marţi la 112,58 dolari în jurul orei 8:00, în creștere cu 3,10% față de joi, însă ulterior a ajuns la circa 111 dolari.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net