Semnal de alarmă! O femeie a murit după ce a mirosit un parfum. Ce ingredient conținea

În iulie 2018, Charlie Rowley (49 de ani) și-a pierdut partenera, Dawn Sturgess. Femeia avea 44 de ani atunci când a decedat, după ce a mirosit o sticluță de parfum care conținea o substanță toxică. Acum, Charlie, încă vrea să îi facă dreptate și amenință că va da în judecată Rusia. Dar ce ingredient conținea acea sticluță de parfum?

O femeie a murit după ce a mirosit un parfum
O femeie a murit după ce a mirosit un parfum

Primise parfumul cadou de la partenerul ei

Cei doi cetățeni britanici, Charlie Rowley și partenera sa, Dawn Sturgess, au mirosit o sticlă falsă de parfum „Nina Ricci” care conținea un agent neurotoxic numit Novichok. Bărbatul îi oferise sticluța cadou iubitei sale, după ce a găsit-o aruncată într-un coș de gunoi al unui magazin de caritate.

Se crede că substanța a fost folosită în tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal, a fiicei sale, dar și a fostului ofițer de poliție Nick Bailey. Serghei a fost găsit inconștient, alături de fiica sa Yulia, pe o bancă din Salisbury, cu trei luni înainte ca Charlie să ia parfumul. 

La cinci ani după ce a devenit o victimă neintenționată a unui atac devastator cu otravă al agenților ruși, bărbatul dorește dreptate. Charlie, care a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale și leziuni ale nervilor după atac, a pierdut totul atunci când casa sa a trebuit să fie distrusă din cauza contaminării. 

„Trăiesc cu speranța că se va face dreptate. Am așteptat cinci ani,  vreau ca adevărul să fie spus în cele din urmă. Nu mă voi opri până în ziua în care va exista un rezultat. «Colateral» este un cuvânt folosit de oameni pentru a mă descrie pe mine și Dawn, dar am fost oameni cu sentimente. Aș vrea să se poate liniști în pace, cu un răspuns al adevărului”, a declarat Charlie, potrivit tabloidului The Sun.

Prietena lui murit în spital, în iulie 2018, după ce a fost expusă la Novichok. Cu toate că anii au trecut, bărbatul spune că încă are coșmaruri și că se simte vinovat de moartea ei. „I-am dat lui Dawn parfumul, l-a aplicat pe încheieturi. După ce a pulverizat, ea a spus: «E amuzant, nu miroase».

În termen de 15 minute de la pulverizarea parfumului, i s-a făcut rău. S-a plâns de o durere de cap, așa că m-am apucat să caut tablete de dureri de cap pentru a-i da. Când m-am dus în baie, atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. În câteva secunde a fost bine și a vorbit, în minutul următor era așa”, a mai adăugat bărbatul.

De asemenea, după câteva ore, Charlie s-a îmbolnăvit și el, suferind halucinații terifiante pe măsură ce toxina i-a intrat în creier. Audierile în cazul acestui incident au fost amânate până în 2024.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Raisi agentia Tasnim jpg
image
image
image
image
image
image
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
empe1 jpg
mici mititei shutterstock 1366723277 jpeg
Televizor Pixabay jpg
masca de somn  foto   Shuttestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net