Și-a bătut joc de moștenirea primită de la bunica sa. Pe ce a cheluit 250.000 de dolari: „Regret cum am cheltuit banii”

Sarah Faith Jacobsen a moștenit 250.000 de dolari în ianuarie 2021, dar nu a avut un plan pentru bani, scrie adevărul.ro. Ea și-a cheltuit imediat cea mai mare parte a moștenirii și doar atunci a căutat ajutorul unui consultant financiar. Femeia este acum tristă și regretă că nu a avut parte la momentul potrivit de o educație financiară. 

Sarah Faith Jacobson Foto: aol.com
Sarah Faith Jacobson Foto: aol.com

Femeia regretă cum a cheltuit banii 

Sarah Faith Jacobson are 40 de ani și povestește cum regretă că nu a știut să gestioneze moștenirea primită de la bunica ei. „Creșteam, dar știam foarte puține lucruri despre bani. În clasa a cincea, am învățat ce este un carnet de cecuri, astea erau toate cunoștințele mele financiare. Am fost la facultate și am absolvit cu o diplomă de licență în studii despre femei, în 2007. Familia mea a plătit pentru facultate, așa că am absolvit fără datorii", a declarat femeia. „Când am pus mâna pe o sumă mare de bani, în 2021, nu eram sigură ce să fac cu ea și regret cum am cheltuit-o.

„Bunicii mei au fost investitori imobiliari de succes în zona golfului San Francisco, în anii 1970. Am moștenit 75.000 de dolari din testamentul bunicii mele și 175.000 de dolari din polița ei de asigurare de viață. Sora mea și cei doi veri ai mei au primit toți aceeași sumă de bani", spunea aceasta.

Femeia a trăit din banii moșteniți 

„Am făcut o excursie în locurile în care voiam să mă mut și mi-am cheltuit cea mai mare parte a moștenirii în acea excursie”, a declarat Jacobson pentru Business Insider. Aceasta a completat: „beau șampanie pe un buget de bere”. „Îmi părăsisem locul de muncă și nu aveam o sursă de venit, trăiam din banii moșteniți, a povestit femeia.

Femeia se plânge de faptul că în școală sau acasă nu a avut parte de o educație financiară. I s-a oferit totul pe tavă. „Privind în urmă, m-am luptat pentru că nu am primit niciodată o educație financiară. Banii nu erau strânși pentru familia mea și nu a trebuit niciodată să plătesc pentru nimic când eram copil. Cred că ar fi fost important să ai un plan pentru bani, asta am greșit. De asemenea, mi-aș fi dorit să fiu dispusă să mă confrunt cu unele dintre sentimentele mele complicate despre bani - rușinea și judecata mea", a punctat femeia. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anaf datorii la stat jpeg
Andrei Piedemonte, pilot de curse off road, a murit într un accident produs pe E85  Foto Facebook Federația Română de Automobilism Sportiv jpg
plaja suncuius calator in bascheti
Brigitte Macron jpg
Metoda șosetelor umede pentru scăderea febrei Colaj Instagram
Concert Coldplay Bucuresti 03 foto Denis Grigorescu jpeg
Cetatea medievala Deva  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (31) jpg
Copiii sunt mult mai expuși îmbolnăvirilor, deoarece nu au un sistem imunitar foarte puternic, așa cum îl are un adult  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net