Gestul ei a uimit întreaga lume! Ce a făcut după ce a primit o moștenire de 1 miliard de dolari

Ultima actualizare:

Dr. Ruth Gottesman, fostă profesoară Facultatea de Medicină Albert Einstein, a primit o moștenire uriașă după moartea soțului. Cu toate acestea, ce a făcut cu suma incredibilă a lăsat întreaga lume fără cuvinte.

A donat un miliard de dolari facultății
A donat un miliard de dolari facultății

În timp ce lucra la Facultatea de Medicină Albert Einstein, fosta profesoară a făcut mai multe cercetări despre dizabilitățile de învățare la copii. Mai mult decât atât, potrivit Agerpres, ea este creatoarea unui sistem de alfabetizare pentru adulți. Acum, Dr. Ruth Gottesman are funcția de președinte al consiliului de administrație al școlii și mai face parte și din consiliul de administrație al spitalului afiliat facultății, Montefiore Health System.

În ce îl privește pe soțul ei, de la care a și primit moștenirea uriașă, este vorba despre David ”Sandy” Gottesman. Acesta a fost un expert financiar pe Wall Street, cât și unul dintre investitorii în Berkshire Hathaway. Bărbatul a decedat în anul 2022, iar Dr. Gottesman a primit drept moștenire suma fabuloasă de 1 miliard de dolari.

A uimit întreaga lume după ce a moștenit o sumă uriașă

După ce a moștenit miliardul de dolari, dr. Ruth Gottesman a decis să doneze toți banii facultății unde a predat încă din anul 1968. Cu acești bani s-au achitat taxele școlare ale tuturor studenților. „Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă”, a spus profesoara, conform sursei citate.

Aproximativ 1.100 de sutdenți sunt înscriși la Facultatea de Medicină Albert Einstein, unde taxa anuală de școlarizare ajunge la 60.000 de dolari. Studenții ies de pe băncile facultății cu datorii acumulate de 200.000 de dolari, iar, datorită donației profesoarei, nu doar că taxele sunt plătite, dar studenții la zi vor primi înapoi banii plătiți pentru al doilea semestru, accesul la cursuri va fi gratuit. Facultatea se află în zona Bronx, din New York, zonă ce se află pe ultimul loc în oraș, privind sănătatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net