O comună din România a devenit brusc stațiune turistică în ciuda lipsei condițiilor. „De acum încolo vom începe o promovare...”

O situație bizară a lăsat fără cuvinte românii! O localitate transformată de Guvern în stațiune turistică chiar în această lună, se află într-o condiție deplorabilă. Motivația pentru care o oferă autoritățile pentru starea „stațiunii” este năucitoare.

Comuna a devenit peste noapte stațiune turistică / foto: Shutterstock
Comuna a devenit peste noapte stațiune turistică / foto: Shutterstock

Mai multe localități din țara noastră au fost transformate de către autorități în stațiuni turistice, în această lună. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, una dintre acestea se evidențiază într-un mod cu totul neplăcut! Condițiile oferite turiștilor ce vin aici lasă mult de dorit, iar modul în care este explicată situația este unul uimitor!

Mai precis, este vorba despre Sita Buzăului, comună ce se găsește la aproximativ 4 kilometri de Întorsura Buzăului. Această mică comună a reușit să obțină titulatura de de localitate turistică de interes local și, ce-i drept, este un loc superb, în ciuda problemelor sale. Turiștii care vor veni aici vor fi întâmpinați, din păcate, de către drumuri într-o condiție foarte proastă, dar și puține unități de cazare, ori locuri amenajate.

Ce spun autoritățile

În ciuda numeroaselor probleme ale acestei comune, autoritățile locale scuză totul într-un mod cu totul neașteptat! Nu se așteptau ca această comună să devină stațiune, chiar dacă au depus dosarul! Se pare că au dorit să aștepte să primească statutul de localitate turistică, înainte de a începe să facă lucrări.

„Consider că suntem undeva la 50%. De acum încolo vom începe o promovare ca în orice localitate. Avem o localitate curată, amenajată, dar nu este suficient”, a spus, conform sursei citate, primarul Nicolae Stoica.

Printre problemele pe care turiștii le vor observa rapid în Sita Buzăului se numără absența pensiunilor, drumuri pline de gropi, cât și trotuare neamenajate. Printre criteriile obligatorii pentru o stațiune turistică de interes național se numără prezența unui drum rutier modernizat, marcat cu semne de circulație, prezența transportului în comun între staţiunea turistică şi gară, puncte de informare turistică, locuri de joacă pentru cei mici, dar și asistență medicală permanentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net