Situație incredibilă în Olanda! Un pacient a rămas infectat cu coronavirus vreme de 613 zile

Un caz extrem de bizar și periculos a fost raportat de către medicii din Țările de Jos. Un bărbat care a decedat a prezentat o infectare extrem de lungă cu virusul COVID-19, iar experții avertizează că pot apărea noi variante ale acestui virus, chiar și mai periculoase decât cele pe care le știm.  

Bărbatul a fost infectat vreme de 613 zile
Bărbatul a fost infectat vreme de 613 zile

Din păcate, bărbatul, care avea o vârstă înaintată, avea un sistem imunitar slăbit de către diverse probleme de sănătate de care deja suferea. În februarie 2022, el a fost spitalizat în Amsterdam, când a fost diagnosticat cu COVID-19. Din acel moment, el a continuat să fie depistat pozitiv cu acest virus până când a și decedat, în octombrie 2023. În total, el a fost infectat cu virusul vreme de 613 zile.

Medicii au mai raportat cazuri în care o persoană a rămas infectată cu virusul pentru o perioadă îndelungată de timp, fiind vorba despre situații în care sistemul imunitar al acestora era prea slăbit pentru a lupta cu virusul.

A fost infectat cu COVID-19 vreme de 613 zile

La finalul acestei luni, între 27 și 30 aprilie, o echipă de specialiști condusă de Magda Vergouwe, de la Universitatea Amsterdam, urmează să prezinte un studiu în cadrul congresului Societăţii europene pentru microbiologie clinică şi boli infecţioase, care se va ține în Barcelona.

Unul dintre motivele pentru care acest caz tragic a atras atenția cercetătorilor este faptul că permite studierea mutațiilor pe care virusul le poate avea în cazul în care continuă să infecteze un pacient pentru o perioadă atât de îndelungată. Astfel de situații vin cu riscul apariției unor noi variante ale virusului, ce pot afecta chiar și sistemul imunitar al persoanelor sănătoase.

Deja au fost colectate probe de mai multe ori de la acest bărbat, iar medicii din Țările de Jos au încercat să analizeze materialul genetic al virusului. În total, s-au depistat nu mai puțin de 50 de mutații diferite, în comparație cu varianta BA.1 a Omicron. Din păcate, virusul a început să devină rezistent la tratamentul acordat bărbatului, la 21 de zile după ce acesta a început să îi fie administrat. Din nefericire, pacientul a murit din cauza problemelor de sănătate deja existente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net