Situație-șoc la școala de șoferi! Povestea bărbatului care a picat examenul auto teoretic de 59 de ori

Un individ a susținut testul teoretic pentru obținerea permisului de conducere de 59 de ori înainte de a reuși la a 60-a încercare, fiind apreciat pentru o perseverență "remarcabilă", conform informațiilor de la BBC.

Britanicul a luat examenul teoretic a 60-a oară / foto: Pixabay
Britanicul a luat examenul teoretic a 60-a oară / foto: Pixabay

A cheltuit în total 1.380 de lire sterline pentru aceste încercări, petrecând aproximativ 60 de ore la un centru de examinare din Redditch. A subliniat importanța repetiției și dedicării, considerând că acestea sunt cheia succesului.

Aceste date provin de la Agenția pentru Standardele Șoferilor și Vehicule (DVSA) și se referă la rezultatele obținute de cei care au susținut examenul pentru permis în prima jumătate a anului 2023.

Fiecare încercare de a susține testul teoretic costă 23 de lire sterline și durează aproximativ o oră. Camilla Benitz, directorul general al școlii de șoferi implicate, a dezvoltat o aplicație pentru a sprijini candidații în pregătirea pentru acest examen dificil.

Ea a subliniat că testul teoretic poate fi subestimat, iar dedicarea acestor cursanți a fost cu adevărat remarcabilă.

O mare parte din englezi nu iau din prima examenul teoretic 

Statisticile Departamentului pentru Transport din Marea Britanie arată că rata de promovare a testelor teoretice a scăzut semnificativ, de la 65% în perioada 2007-2008 la 44% în 2022-2023. Un alt caz notabil a fost înregistrat în 2012, când un tânăr de 28 de ani a eșuat de 92 de ori la testul teoretic.

În Marea Britanie, candidații trebuie să treacă testul teoretic înainte de a putea susține examenul practic de conducere. Acest test constă în 50 de întrebări cu răspunsuri multiple și necesită minimum 43 de răspunsuri corecte pentru a fi promovat.

Ulterior, urmează un test ce include 14 clipuri video cu situații de trafic, evaluând capacitatea viitorilor șoferi de a identifica pericolele.

Pentru examenul de traseu ar trebuie sa fie suficiente 40-50 de ore pentru un incepator care nu a mai pus mana pe volan pana acum. În total prețul ajunge la peste 1600 de lire sterline și include:

Cărți de specialitate £15

Examenele teoretice £25

Examenul de traseu: £1566 [£34 (permis), £1350 (£27/h, 50h), £62 (taxa de rezervare),£120 (inchiriere mașină)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net