VIDEO Suma fenomenală cu care a fost vândut pianul lui Freddie Mercury la care a compus Bohemian Rhapsody

Ultima actualizare:

O licitație care a avut loc miercuri seara la Londra organizată de Sotheby's a strâns sume uriașe pe obiectele care i-au aparținut marelui artist Freddie Mercury. O colecție impresionantă a fost scoasă la vânzare de Mary Austin singura femeie pe care Freddie Mercury a iubit-o și pe care a desemnat-o moștenitoarea lui. Toate obiectele au adunat sume fabuloase, dar pianul la care artistul a compus majoritatea pieselor, inclusiv fenomenala Bohemian Rhapsody a fost vândut cu o sumă incredibilă.

image

Licitația s-a făcut pe ritmul melodiei "We Will Rock You"

Sesiunea de vânzări care a avut pe fundal piesa "We Will Rock You" a cuprins 59 de loturi care au fost declarate adjudecat de Oliver Barker, preşedintele Sotheby's Europe, pentru un total de peste 12 milioane de lire sterline (14 milioane de euro), dublu faţă de estimarea totală.

Primul dintre acestea a fost uşa de la Garden Lodge, casa lui Freddie Mercury din vestul Londrei.

Vopsită cu graffiti de fani, uşa verde a proprietăţii a fost vândută - inclusiv taxe - pentru 412.750 de lire sterline (481.736 de euro), depăşind cu mult estimarea publicată de casa de licitaţii (între 15.000 şi 25.000 de lire sterline).

Costumele, coroana şi pelerina, purtate de artist în timpul The Magic Tour din 1986, s-au vândut cu 635.000 de lire sterline (740.000 de euro), de aproximativ zece ori mai mult decât estimarea.

Setul a fost cumpărat de un antreprenor brazilian, Rafael Reisman, care a considerat că Freddie Mercury "aparţine lumii".

În cadrul acestor licitaţii s-au succedat şi tablourile care au împodobit casa legendarului muzician: lucrări de Chagall, Dali, Picasso, precum şi ultimul tablou cumpărat de artist, cu o lună înainte de moartea sa, un ulei pe pânză de James Tissot, vândut cu 483.6000 de lire sterline.

Un alt lot important, manuscrisul "Bohemian Rhapsody", a fost vândut pentru 1,3 milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro).

Cele cincisprezece pagini scrise cu creion şi stilou pe hârtie dezvăluie diferitele direcţii avute în vedere de artist pentru acest titlu, care iniţial se numea "Mongolian Rhapsody".Sotheby's a publicat o estimare între 800.000 şi 1,2 milioane de lire sterline (930.000 şi 1,4 milioane de euro).

Încercările la "We Are The Champions" au fost adjudecate cu 317.000 de lire sterline (370.000 de euro), la fel ca şi cele de la "Don't Stop Me Now".

Pianul

Pianul lui Freddie Mercury a fost vândut cu 1,742 milioane de lire sterline (două milioane de euro) la licitaţia eveniment organizată miercuri seară la Londra de Sotheby's.

La acest instrument, artistul, care a murit de SIDA în 1991, la vârsta de 45 de ani, a compus aproape toate melodiie sale, începând cu "Bohemian Rhapsody".

Acesta este un record pentru un pian de compozitor, potrivit casei Sotheby's. Freddie Mercury l-a cumpărat pentru o mie de lire sterline în 1975.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net