Scene incredibile! Tancurile ruse┼čti au devenit juc─ârii pentru copii

Pentru Fadei ┼či Bogdan, din satul Luka┼čivka, din regiunea Cenihiv, un APC rusesc distrus ├«n timpul luptelor a devenit locul lor preferat de joac─â. ├Äns─â la locul lor de joac─â, moartea ├«nc─â d─â t├órcoale pentru c─â peste 50% din teritoriul Ucrainei a fost minat de ru┼či.

image
Fadei ┼či Bogdan din Luka┼čivka se joac─â de-a tanchi┼čtii ├«ntr-o epav─â. Foto: EPA-EFE

Scene incredibile au fost surprinse de fotograful ucrainean Oleg Petrasiuk, l├óng─â satul Luka┼čivka, din regiunea Cernihiv. Regiunea fost scena unor lupte extrem de s├óngeroase ┼či de violente fiind invadat─â ├«nc─â din 24 februarie de c─âtre trupele ruse┼čti aflate ├«n nordul Ucrainei.

La ├«nceputul lunii aprilie, trupele ruse┼čti au p─âr─âsit regiunea, ├«ns─â epavele blindatelor, casele distruse ┼či sute de cratere r─âm├ón m─ârturie pentru eternitate. Fadei ┼či Bogdan, ambii de 10 ani, au transformat un APC rusesc ├«n locul lor de joac─â.

image
B─âie┼úii spun c─â sunt ucraineni ┼či lupt─â pentru ┼úara lor. Foto: EPA-EFE

ÔÇŁRu┼čii bombardeaz─â tot. Au distrus toate casele din sat ┼či noi ne-am ascuns s─âpt─âm├óni ├«ntregi cu bunicii ├«n beci pentru a nu muri ├«n bombardamente. Dar armata ucrainean─â ne-a salvat. Ne juc─âm ├«n tanc pentru c─â ru┼čii nu vor bombarda niciodat─â un tanc care a fost al lorÔÇŁ, a povestit Bogdan.

├Än regiunea Kiev, peste 2.500 de blindate ruse┼čti au fost distruse de rezisten┼úa ucrainean─â ┼či opera┼úiunea de cucerire a capitalei a fost abandonat─â, trupele ruse┼čti concentr├óndu-se acum pe regiunea Donbas ┼či Mariupol, Melitopol, Herson ┼či Nikolaev.

├Äns─â atunci c├ónd s-au retras au avut grij─â s─â lase ├«n urm─â ÔÇŁsurprize mortaleÔÇŁ.

image
Satele din regiunea Cernihiv, distruse de bombe. Foto: EPA-EFE

Conform declara┼úiilor lui Volodimir Zelenski┬ádin urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â, peste 50% din teritoriul Ucrainei este minat ┼či este nevoie de ÔÇŁc├ó┼úiva ani de acum ├«ncolo pentruÔÇŁ a ├«ndep─ârta pericolul.

├Äns─â dac─â pentru Fadei ┼či Bogdan ÔÇŁr─âzboiul a luat o pauz─âÔÇŁ, pentru cei 60 de copii r─âma┼či captivi ├«n catacombele ┼či tunelurile din complexul industrial Azovstal, din Mariupol, moartea ├«nc─â le d─â t├órcoale.

Bombele cad ├«n continuu, iar rezisten┼úa eroic─â lupt─âtorilor din cadrul unit─â┼úilor de pu┼čca┼či marini ucraineni ┼či din cadrul deta┼čamentului Azov face ca fiecare zi s─â aduc─â ├«nc─â un lic─âr de speran┼ú─â.

Duminic─â, armata ucrainean─â a informat c─â o nou─â explozie a avut loc ├«n Belgorod, Rusia, la o baz─â militar─â, ├«ns─â nu ┼či-a asumat atacul.

image
Ru┼čii au l─âsat ├«n urm─â mine ┼či capcane mortale. Foto: EPA-EFE

Lupte s├óngeroase s-au dat ├«n apropierea ora┼čului Saltovka, regiunea Luhansk, iar ┼čeful ragional Oleg Sinegubov a recomandat popula┼úiei s─â r─âm├ón─â ├«n ad─âposturi pentru c─â zona a fost bombardat─â intens pe ├«ntreaga durat─â a zilei.

S├ómb─ât─â, autorit─â┼úile de la Kiev au confirmat c─â 46 de civili au putut p─âr─âsi o┼úel─âria din Mariupol ┼či ├«n aceea┼či zi, un alt general rus a fost ucis. ├Än regiunile Done┼úk┬á┼či Luhansk au fost raportate ieri mai multe transporturi de tractoare, combine agricole, ├«nc─ârc─âturi de cereale ┼či echipament agricol c─âtre Rusia, informeaz─â Nexta TV.

Femeile în prima linie de război

Mii de femei ucrainence au refuzat s─â ├«┼či p─âr─âseasc─â ┼úara ┼či lucreaz─â ├«n diferite fabrici confec┼úion├ónd uniforme militare ┼či veste anti-glon┼ú pentru so┼úii lor care lupt─â ├«mpotriva ru┼čilor, informeaz─â Kiev Independent.

Cinci tinere printre care ┼či Anastasia Minciukova, profesoar─â de englez─â, din regiunea Kiev, au plecat ├«n Kosovo, unde timp de 18 zile sunt instruite s─â demineze terenurile ├«n care ru┼čii au plantat bombe.

ÔÇ×A ├«nceput cur─â┼úenia de prim─âvar─âÔÇŁ, a declarat Minciukova pentru Euronews.

image
Femeile din Ucraina nu ┼či-au p─âr─âsit ┼úara ┼či dau o m├ón─â de ajutor. Foto: EPA-EFE

Antrenamentul militar are loc ├«n apropierea localit─â┼úii Peja sub atenta ├«ndrumare a unei companii cu sediul ├«n Malta, specializat─â ├«n manipularea ┼či dezamorsarea materialelor explozive din teatrele de opera┼úiuni.

Instructorul Artur Tigani a declarat pentru Euronews c─â femeile din Ucraina sunt extrem de motivate pentru c─â vor ca ├«n viitorul apropiat copiii s─â se poat─â juca ├«n lini┼čte ├«n ┼úara lor. Tigani a antrenat inclusiv femei din Sri Lanka, Uganda, Congo, Rwanda ┼či Kenya pentru acest gen de opera┼úiuni militare.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

Angelina Jolie (2) jpg
Alina Sorescu (9) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
anca dinicu (2) jpg
lama margherita clejani fulgy jpg
alec baldwin jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg