Grupul francez TotalEnergies, acuzat de complicitate la crime de război!

Ultima actualizare:

Grupul francez TotalEnergies este acuzat de faptul că a continuat să exploateze un zăcământ, în Rusia, şi că a produs carburant folosit de către avioane ruseşti în războiul declanșat de către Rusia în Ucraina. 

Grupul francez TotalEnergies este ținta unor acuzații grave
Grupul francez TotalEnergies este ținta unor acuzații grave

Două asociații au depus plângeri împotriva grupului francez TotalEnergies. Plângerile au fost depuse în cursul zilei de joi la Procuratura Naţională franceză Antiteroristă (PNAT), competentă în crime de război, de către asociaţiile Darwin Climax Coalition din Franţa şi Razom we stand. TotalEnergies a negat cu vehemență acuzațiile care i-au fost aduse și le-a etichetat drept scandaloase. 

Plângerile subliniază că TotalEnergies a deținut până în septembrie 49% din societatea mixtă Terneftegaz, care exploatează câmpul Termokarstovoye din nordul extrem al Rusiei. Restul de 51% a fost deținut de grupul rus Novatek, în care TotalEnergies deține, de asemenea, un procentaj de 19,4%.

Citește și: Economia Rusiei Începe să o ia la vale. Petrolul, ultimul pilon de rezistență 

Conform reclamanților, „continuând să exploateze câmpul Termokarstovoye” după invazia rusă în Ucraina, lansată în 24 februarie, TotalEnergies „a contribuit la furnizarea către guvernul rus a mijloacelor necesare pentru a comite crime de război” în Ucraiana. 

„TotalEnergies respinge categoric toate acuzaţiile nefondate ale Global Witness, publicate de ziarul Le Monde în august. A fi «complice la crime de război» înseamnă să furnizezi un ajutor direct unui stat sau unei organizaţii criminale care comit crime. Aceste acuzaţii sunt o insultă la adresa echipei noastre”, este reacția TotalEnergies. 

Președintele director general al TotalEnergies a precizat că în acest moment nu mai există investiții în noi proiecte și subliniază că va continua să expedieze gaz rusesc atât timp cât nu există sancțiuni clare la nivel european în privința acestei acțiuni. 

Pe de altă parte, reprezentanții celor două asociații care au formulat plângerile susțin „că justiția nu poate să rămână oarbă la concursul indirect, dar esențial, al multinaționalelor, la efortul rusesc de război".

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net